View Single Post
Old 06-05-2009, 16:03   #50
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Joanna View Post
Naprawdę nie ma konieczności wymyślania niczego na siłę. Spokojnie można powiedzieć "bo takie jest moje "widzimisię" i nie chcę/nie umiem go uzasadnić".

Nie mam więcej pytań dot. Grupy Inicjatywnej.
Bo nie wiem jakiej Joanno oczekujecie odpowiedzi i usiłujecie taką odpowiedź wymóc z mojej strony.
Wszystko co miałem do powiedzenia wyjasniłem w poście nr 236, a pseudo temat dalej był drążony i chyba nie do końca otrzymałaś odpowiedź skoro pytałaś o kilkadziesiat postów dalej o to samo. Nikt nie poruszył spraw istotnych bo ważniejsze stało się dlaczego On, a nie Ja.

Dla mnie ten post jest jasny i bardzo czytelny i to co w nim potem dopisałem jako P.S. jest wystarczającym uzupełnieniem.
Wyjaśniłem najprościej jak to można zrobić reszte w poście nr 240.
To powinno wam wystarczyć.
Post Tadeusza nr 282 właściwie powinien zakończyć całą sprawę.
Jesli czegoś nie rozumiecie lub coś jest dla kogoś niejasne to już nie mój problem. Dla mnie jest to aż nad wyraz oczywiste i zrozumiałe.
Przepraszam za to co teraz napisze ale nawet ten ... btd dokładnie wszystko zrozumiał. ( Mam nadzieje, ze nie będziesz miał o to urazu, ze wycieram sobie ,,,Twoją osobą.

No, a pewnego rodzaju zagrania, podchody czy przepychanki Agnieszki mnie nie interesują. Jeśli ktoś uważa, ze jest w stanie wnieść do tej rozmowy coś naprawdę istotnego to zapraszam serdecznie. Jesli wie jakie jest meritum sprawy odnosnie spotkania to jak najbardziej moze się tym zając. Jeśli twierdzi, ze zrobi to lepiej to jak najbardziej.
Jednak jak dotąd nikt z tych piszących pieniaczy nie zrobił nic poza słownymi przepychankami . Ja bardzo chętnie oddam inicjatywę i przekaże ją temu co myśli, ze nadaje się na tą funkcję najlepiej.

Nie wiem czy tak ma wyglądać współpraca i nie oczekuje od nikogo zachwytu euforii czy wiwatu na stojąco bo jest mi to do niczego nie potrzebne.

Chcecie rozmawiać na tematy istotne odnosnie rasy proszę bardzo. Ja jestem jak najbardziej za i sam się chętnie przyłącze do takiej dyskusji jeśli będzie ona budująca i zacznie wnosić cos nowego.

Macie pole do popisu i dam Wam kilka tematów, które możecie zacząć rozstrzygac już w tej chwili.

Dysplazja - Kiedy i jakiego typu powinno się wykonywać prześwietlenia. Dlaczego jest to tak istotne dla rasy, czy moze jest to tylko marginalne i zupełnie nie potrzebne.

Bonitacja - czy jest potrzebny tzw przegląd hodowlany, w jakim celu nalezy go przeprowadzać i w jaki sposób opracować najlepszą metodę jego wykonania.

Testy psychiczne - czy powinny być takie testy przy tej rasie i co powinny mieć na celu nam pokazać, co mogą wniesc takie testy w poniesienie poziomu hodowlanego tej rasy.

Tresura - w jaki spsób powinno się szkolić wilczaka, jak dobrać najlepsze metody szkolenia i na jakie uwarunkowania nalezy zwrócić istotną uwagę przy doborze formy szkolenia.

Bardzo serdecznie zapraszam do dyskusji tym razem wszystkich.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote