View Single Post
Old 09-09-2009, 20:58   #141
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Margo View Post
Gaga, wyniki sa JEDYNIE na liscie wynikow. W bazie sie nie pojawia tak nie pojawia sie tak zaden wynik podobnej "zabawowej" bonitacji.

Z tego samego powodu do bazy wpisywane sa kundelki typu Mutara.
Ok, rozumiem Kłopot tylko w tym, co dla kogo jest bazą.Dla Ciebie baza to dane znajdujące się pod imieniem psa, dla mnie również cała reszta, w tym i dodane przez Ciebie wyniki (bo kategorii nie można utworzyć sobie samemu).
Powstaje pytanie co jest dla kogo bazą i gdzie jest granica między danymi "w bazie" a danymi nieważnymi

Quote:
dana hodowla to produkcja kundelkow...
Niepodważalną siłą WD było to,że znajdowały się tu tylko dane dotyczące rasy, zgodne z regulaminami, wymogami itp. Potwierdzają tę siłę nawet zaciekli wrogowie, używając wszelkich sposobów aby informacje o ich psach tu się znalazły. ktoś kiedyś w żartach napisał:"nie ma na wolfdogu? to nie istnieje" i specjalnie nie mijał się z prawdą Przez takie nieścisłości, jak omawiana- WD i Wasza praca rozmienia się na drobne Szkoda by było...
Długo wierzyłam, że jak coś czytam tutaj to owo coś ma jakąś wartość, bardzo nie chciałabym aby to się zmieniło.

Quote:
Uwierz mi, ze sami wlasciciele kundelkow i organizatorzy pseudobonitacji najchetniej by je usuneli z Wolfdoga. "....
Margo, wierzę tylko w to, ze ludzie nie działają tak, jak my to sobie założyliśmy

Dzięki za wyjaśnienia, ja pozostaję przy twierdzeniu, że wyniki znalazły się w bazie, obawiam się że nie tylko dla mnie. i to wprowadziło ten potężny zamęt.
W sumie jest i plus- zrobił się początek do ciekawego tematu o bonitacjach w ogóle, ale nie w tych emocjach-trzeba trochę poczekać na spokojną, rzeczową wymianę poglądów
Wierzę (nadal), że przyjdzie na to czas

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 09-09-2009 at 21:01.
Gaga jest offline   Reply With Quote