![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Z tego samego powodu do bazy wpisywane sa kundelki typu Mutara. Chodzi o informacje - przy przebudowie bedzie sie pojawiac dodatkowa informacja, ze dana bonitacja to "zabawa", dane zawody sa o puchar soltysa, dany pies to mieszaniec, a dana hodowla to produkcja kundelkow... Uwierz mi, ze sami wlasciciele kundelkow i organizatorzy pseudobonitacji najchetniej by je usuneli z Wolfdoga. Bo dzieki temu mogliby pokazywac pieski jako "wilczaki", a wynik bonitacji jako "profesjonalna czeska bonitacja". To oni najwiecej by zyskali o zatajaniu i nie pisaniu o tym, ze cos jest jedynie "udawane" i "podrabiane".... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Powstaje pytanie co jest dla kogo bazą i gdzie jest granica między danymi "w bazie" a danymi nieważnymi ![]() Quote:
![]() ![]() Długo wierzyłam, że jak coś czytam tutaj to owo coś ma jakąś wartość, bardzo nie chciałabym aby to się zmieniło. Quote:
![]() Dzięki za wyjaśnienia, ja pozostaję przy twierdzeniu, że wyniki znalazły się w bazie, obawiam się że nie tylko dla mnie. i to wprowadziło ten potężny zamęt. W sumie jest i plus- zrobił się początek do ciekawego tematu o bonitacjach w ogóle, ale nie w tych emocjach-trzeba trochę poczekać na spokojną, rzeczową wymianę poglądów ![]() Wierzę (nadal), że przyjdzie na to czas ![]()
![]() Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 09-09-2009 at 21:01. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||||||||||
Senior Member
|
![]()
Dziękuje Pavle bo uważam, że jeśli mamy dyskutować fer to takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Zachowałeś się w porządku.
Quote:
Czyli mam rozumieć, ze ten hodowca jest niepoważny ![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
W zasadzie podważyłaś bonitację zrobioną w Jevisovicach. Małgosiu wybacz ale niedostateczna muskulatura nie obniża oceny wydanej na bonitacji. Ja nie napisałem, ze Czambor ma otwarte kąciki warg, ale obwisłe i czasami jest to widoczne bardziej czasami mniej, a czasami wcale. To samo dotyczy Twoich psów. Jeśli nie rozumiesz co to znaczy otwarte kąciki warg to ja Ci tego nie wytłumaczę ale pewnie Daiva zrobi to doskonale. Wytłumaczy Ci też inne wady Czambora. Cytat „bo ma za krotke nogi za krotki korpus i wargi i wyraz i siersc „ Quote:
Quote:
Quote:
Czyli rozumiem, ze wg Ciebie jedynymi osobami na świecie uprawnionymi do zrobienia poprawnej bonitacji są Oskar i Daiva. Podważasz wszystkie wyniki bonitacji jakie odbyły się w innych krajach. Nie było cię przy bonitacji i nie wiesz, co powiedziała sędzina. Nie wiesz w jakiej formie był pies. Nie wiesz nic na ten temat i mówisz mi , że to poważna wada. Muszę w takim razie zwrócić się do czeskiego klubu o unieważnienie bonitacji i kodu Czambora. Z tak poważną wadą nie powinien być nawet reproduktorem. Quote:
Małgosiu jeśli pies nie da się zmierzyć to wtedy albo odracza się jego bonitację albo wpisuje An, lub As, lub Av. Czy nie tak to powinno wyglądać. : As F1,2,14 R1 Ob P14 Quote:
Quote:
![]() |
|||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|