Po pierwsze trzeba powiedziec, ze warto aby na polskich ringach pojawilo sie wiecej sedzin, takich jak pani Dzidt. Ktore najpierw CZYTAJA o rasie (i znaja wzorzec), a dopiero biora sie za sadziowanie... Nawet jelsi to niektorych zaboli...
Ja wyznaje jednak opinie, ze prawdziwa cnoty krytyk sie nie boi. Padly slpwa krytyki. Skoro pani Dzidt jest nieobecna na tym forum i bronic sie nie moze to moze ja odpowiem:
Quote:
Originally Posted by btd
Wystarczy że ma 2 bonitacje (nie mówimy o legalności) gdzie takich bzdur nie słyszał.
|
Jak nie slyszal? Czyz ta sedzina nie powiedziala dokladnie tego samego co sedziny z bonitacji? "Molosowata glowa" to nic innego jak ciezka glowa charakteryzujaca sie glownie OBWISLYMI WARGAMI. Czyli pani Dzidt powiedziala to samo co pani Soukupova i pani Tomeskova, nadajac temu nazwe jaka funcjonuje takze u wilczakowcow...
"Za okrągłe oko"? Rzeczywiscie tak jest, ale to nie "wina" okraglosci, a osadzenia... W odroznieniu np od Uni, Czambor nie ma skosnych oczu, a takie, ktore ulozone sa na jednej linii co powoduje ich inny "wyglad" i efekt "okraglosci".
Wystarczy zerknac na fotki zwycieskiej suczki - Uni:
I porownac do oczu Czambora:
Jasno widac, co wytknela sedzina...
Quote:
Originally Posted by btd
I wiesz, jakbyście tutaj 'wy' nie oburzali się na sędziego.
|
Krytyka.... Jasne, dlaczego nie... Ale obecnie trwa dyskusja, gdzie Twoja argumentacja sprowadza sie do "i nikt nie z Was nie przekona mnie, ze czarne jest czarne"....
Quote:
Originally Posted by btd
|
Alez dopisuj sedziow! Takich, ktorzy wytykaja im "za jasne oko", "za plytka klatke", "za krotki ogon", ""za dlugie nogi".... Ale nie takich, ktorzy krytyke danego psa bazuja jednak na wzorcu...