Quote:
Originally Posted by Margo
"Za okrągłe oko"? Rzeczywiscie tak jest, ale to nie "wina" okraglosci, a osadzenia... W odroznieniu np od Uni, Czambor nie ma skosnych oczu, a takie, ktore ulozone sa na jednej linii co powoduje ich inny "wyglad" i efekt "okraglosci".
|
Nie chciałabym się tu wtrącać w prywatne kłótnie, ale okrągłe oko dotyczyło akurat Hery, a nie Czambora. Bardzo rozstawione przednie kończyny dotyczyły Astarte (ale fakt, stanęła wtedy szeroko, chociaż też słyszałam, że ponoć u szczeniaków tego typu rzeczy się nie ocenia bo z tego wyrastają...). A przekątowanie w pięknym ruchu bodaj że to "atrybut" Ciri.
Słyszałam też opinie innej Pani, której pies został zdyskwalifikowany za "za małe jądra", a na poprzedniej wystawie inny jej pies dostał też dyskwalkę, ze "za duże jądra" (a ponoć wystarczy, że są dwa w worku...).
Ja tam się nie znam, wiem tylko, że wszystkie wady jakie wypisał Grzesiek nie dotyczyły Czambora tylko były zlepką wad bądź nie wad psów startujących na tej wystawie pod okiem tej sędziny.
I żeby było jasne- nie krytykuję sędziny- nie mam do takich opini ani doświadczenia ani prawa, tylko prostuję to co napisał Grzesiek.
Ps. Mam nadzieję, że mi się nie oberwie zaraz...