View Single Post
Old 15-09-2009, 12:01   #90
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Kamoszka View Post
Po ocenie mielismy okazje porozmawiac i pani Dzidt sama powiedziała, że zainteresowała sie rasą głównie za sprawą jednej osoby i że jak coś się jej podoba to mówi, i nie rozdaje tytułów ot tak. Pies musi miec to coś (zgodnośc ze wzorcem, zachowanie w ringu, reakcja na sedziego).
To najwyraźniej w Świętochłowicach ta Pani miała swój dobry dzień.

Mnie ta Pani zwróciła uwagę, że pies jest za mocny i ma niezgodną ze wzorcem głowę. Stwierdziła, " że nie jest fanką tak dużych głów u wilczaków ale pies dostanie CWC i ocene doskonałą choć nie przypomina wilczaka". Ta sędzina nawet sprawdziła " wiszące podgardle " mojego psa i była zawiedziona, że to sierść nie skóra.
Czy to nie powinno psa zdyskwalifikować. Jeśli ocena powinna być zgodna ze wzorcem, a coś nie jest z nim zgodne to nie ma prawa łaski.

Czy nie jest wadą obniżającą ocęnę przekątowanie tylnich konczyn co wpisała innej suce. Ona też dostała CWC i ocene doskonałą.

Czy okrągłe oko nie powinno również prowadzić do dyskwalifikacji suki. Ta suka też dostała ocene doskonała i CWC.

Czy dyskwalifikacja nie należy się za wadliwe i nietypowe ustawienie przednich kończyn.

Dlatego napisałem to co napisałem wcześniej bo z tego typu wpisów w karcie oceny należy się śmiać tak jak zrobiliśmy to w Świętochłowicach.

Nikt nie urodził się znając wszystko i wszystkiego uczymy się do śmierci i tak umierając w niewiedzy.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote