Thread: Nalez na DKK
View Single Post
Old 09-11-2009, 13:30   #15
alexa
Junior Member

Jj, při pohledu shora by měl mít pes zřetelně vtažené boky, při pohledu z boku musí být jasně patrné vtažené břicho. Žebra bez problémů hmatná po celé délce hrudního koše. V klusu by měla být poslední dvě žebra patrná pouhým pohledem. Různé tabulky jsou jen orientační, dá se z nich vycházet a podle potřeby krmné dávky upravit.

Mimochodem jak už tady bylo napsáno, nejpřirozenější je lehký klus. Volné řádění se psy bych asi trochu omezil, hlavně prudké změny směru a různé srážky při honičce nejsou při DKK zrovna to pravé ořechové...

Nauč Arwen chodit na povoleném vodítku, ať netahá a zbytečně tak klouby nepřirozeně nezatěžuje. A v tempu které jí umožní pohyb klusem, tzn. Tvoje rychlá chůze nebo lehký klus. Jak už jsem napsal, tak radši víckrát denně kratší úseky - když jsme řešili stejný problém u jednoho z našich štěňat, tak MVDr. Beránek říkal, že pětkrát denně 2 - 3 km jsou v pohodě, ale jednou denně 10 - 15 km je špatně. Udržet svaly a šlachy v dobré kondici je ale hrozně důležité.

Ještě se přidám k Pavlovi s tím krmením, maso + granule je špatná varianta, slyšel jsem to také a to z více zdrojů. Buď jen maso a přílohy (doplňující to co v mase není nebo je v nevyhovujícím poměru, tzn. některé vitamíny a minerály), nebo jen granule - v tomto případě ale pečlivě vybírat (původ a složení surovin, obsah živočišné bílkoviny, použitá konzervace...), ne vždy drahé znamená dobré. Osobně mám dobré zkušenosti s Arden Grange, myslím že k těm dost dobrým patří např. i First Mate a Belcando. Ale ty krmíš masem, tak toto se Tě netýká...

Karel
alexa jest offline   Reply With Quote