View Single Post
Old 27-12-2009, 10:43   #3
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by Stela View Post
Pavle, nezlob se na mě, zase rozebíráš něco o čem jsi s nikým nemluvil - mluvil jsi s hlavním poradcem chovu proč to tak je ??
Ano mluvil (tedy přesněji řečeno, vyměnili jsme si emaily), takže vím o čem mluvím.

Quote:
Myslíš, že jsou z tohoto opakovaného spojení všichni nadšení ?
Bohužel se domnívám, že některé indicie, které byly předány celostátnímu výboru (nikoliv mnou) nasvědčují tomu, že už ani druhé spojení nebylo tak zcela "nehoda".

Quote:
Ovšem i mě se zdá lepší potrestat chovatele než nevydat psům průkazy. Zajímalo by mně, jak by jsi to řešil ty ? Ty štěňata a psi za to nemůžou, tak je podle mě správné potrestat chovatele a né ty psy. Vždyť ty sám jsi proti bezpapírákům.
Jsem proti bezpapírákům, ale na druhou stranu si nemyslím, že to, že štěňatům nebudou papíry vydány, je nějak poškodí. Vždycky jsem byl proti vydávání papírů štěňatům, jejichž chovatel nedodržuje (a tady opakovaně) chovatelský řád. Samozřejmě chovatele potrestat zcela v souladu s chovatelským řádem "II.7 Klub chovatelů je oprávněn chovateli omezit nebo zakázat dočasně nebo trvale chov, zjistí-li závažná nedodržování zápisního a chovatelského řádu. Návrh na toto opatření podá poradce chovu, rozhodne výbor územní pobočky Klubu. Odvolacím orgánem je kontrolní a revizní komise územní pobočky Klubu, následuje celostátní kontrolní a revizní komise Klubu. Odvolací orgán vydá své rozhodnutí do 30 dnů od podání stížnosti. Kárné opatření bude především směřovat vůči viníkovi - členovi Klubu a ne proti jeho odchovům.". Zpoplatnění KL částkou 300 Kč je výsměchem a chovatel si jen může mnout ruce, jak lacino z toho všeho vyklouzl. O jakém "potrestání chovatele" píšeš ?

Quote:
Rozhodně to není spravedlivé vůči těm co mají chovné psy doma a jezdí x kilometrů za jiným, ale rozumný a zodpovědný chovatel si toto jako vzor nevezme. Rozhodně bych asi navrhla nějakou peněžní pokutu, ale to je už můj názor.
Chovatelský řád mluví jasně a nikoliv o pokutě. Pokud krytí proběhne bez schváleného KL, tak prostě nesplňuje podmínky pro vydání PP štěňatům.
Smutné na tom je, že se navíc jedná o fenu z chovu hlavní poradkyně chovu. Dana bohužel v tomto případě dává jen argument těm, kteří o ní tvrdí, že na psy ze svého chovu uplatňuje jiná měřítka, než na ostatní. V ostatních případech se s lidmi dlouze dohaduje a přesvědčuje je, aby kryli psem, kterého jim vybere, protože je to v zájmu celé populace, ale tady toleruje (a podporuje) už podruhé naprostou ignoraci nejen předpisů Klubu, ale také právě těch zájmů plemene, za které srdnatě bojuje.
Pavel jest offline   Reply With Quote