Quote:
Originally Posted by rocky
A karmnie go Royalem, to dostawal tez u hodowcy. A chcialem tak ogolnie spytac co jeszcze polecacie.
|
Słusznie pytasz, bo jest sporo karm nie tak rozreklamowanych (i sprzedawanych w gabinetach weterynaryjnych) jak Royal, a mających od niego lepszy skład.
Oprócz wymienionego już White Wolfa poleciłabym także Taste of the Wild, Orijena (choć niektórzy się na niego "marszczą"

o dużą zawartość białka chyba), Fish 4 Doga - z zaznaczeniem, że nie wszystkie psy lubią smak tej rybnej karmy. Mój wcinał do pewnego momentu, teraz niestety zrobił się bardziej kapryśny.
Powyższe karmy wypróbowaliśmy sami. Z tych nieużywanych jak dotąd przez nas jest jeszcze Timberwolf, który też wydaje mi się godny polecenia ze względu na skład.
To moje "typy"; inni na pewno mają jeszcze jakieś inne.

Powodzenia w "byciu właścicielem wilczaka".
Aha; i jeszcze jedna rzecz; nie przejmuj się, jeżeli jakaś marka nie ma wyodrębnionej karmy specjalnie dla szczeniąt. Niektórzy producenci odeszli od tego twierdząc, że to bardziej chwyt "pod publiczkę" z tymi karmami innymi dla każdego wieku, bo w naturze (pomijając oseski) maluchy jedzą to samo, co dorosłe sztuki.