![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Wilczak to Robin z Wilczego Ducha. Jutro moze wkleje zdjecia..
A karmnie go Royalem, to dostawal tez u hodowcy. A chcialem tak ogolnie spytac co jeszcze polecacie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
http://www.whitewolf.eu/produkty/young-life.html wychodzi drozej chyba niz royalka, ale na karmie dla szczeniat nie warto oszczedzac ![]() Co do weta, nie moge nikogo polecic, poza dr Bisenikiem (glownie ortopeda) z SGGW. Ja korzystam z opieki pani doktor z Lomianek, ona niestety nie ma wiekszego doswiadczenia z wilczakami, ale tez i ja nie mialam nietypowych problemów z moim psem (poza podejrzeniem o enostoze, ale wtedy konsultowalam przypadek u Bisenika). Juz predzej Wonderfull Wolf ES moze Ci pomoc w tym wzgledzie. Witamy kolejnego wilczakowego chłopaka w W-wie ![]() Polecamy swoje towarzystwo, póki chłopaki są w takim wieku, że jeszcze nie musza walczyc o wpływy ![]() Jakbyś szukał przyjaznej psiej szkółki (przedszkola), to też moge pomóc A poki co - wertuj forum, bywa pomocne... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Wywołany do tablicy pędzę donieść, że polecam przychodnie na Zwycięzców w Warszawie, tylko nie pamiętam nr, bodajże 42.
Co do karmy, to Młoda była na Whitewolf young i sobie chwaliłem, mimo iż Młoda wyglądała jak najbardziej zagłodzony pies świata ![]() ![]() Witamy oficjalnie w Wawie! spacery mamy po sąsiedzku w sumie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Szczerze, to wystrachałam się jak nie wiem i cap za telefon, i do moich dzwonię, ale u Larsika wszystko ok. Zresztą mam takich ludzi, że jakby coś było nie tak, to pierwsze co, to by mnie za łeb wzięli - hehe
![]() Dopiero teraz przeczytałam, że to nie o naszego małego idzie, a i uświadomiłam sobie, że Unkowe małe mają już prawie 3 mce ![]() Kiedyś gdzieś chyba nawet na WD pisali o tabletkach z czosnkiem, bo dobrze robią na takie różne problemiki skórne - ja moim daje głównie przy linieniu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]()
Witam. Fajnie, że pojawił się kolejny wilczak w Warszawie
![]() Quote:
![]() Co do weta to nie bardzo pomogę, bo wilczaka póki co nie mam. Na SGGW faktycznie jest wielu specjalistów. Ja tez mogę polecić klinikę na Białobrzeskiej (Ochota). Chodziłam tak z kotem, mają dobrą opinię, ale czy znają się na Wilczakach? nie wiem ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Oprócz karmy-jako potencjalnej przyczyny drapania, warto rozważyć chemię uzywaną w domu, np. do mycia podłóg. O ile dobrze pamiętam to Rona u Lorki wyeliminowała drapanie, bo zastosowala do mycia podłóg neutralny kosmetyk ludzki typu płyn do higieny intymnej. Przy szczeniaku po prostu musi to być coś delikatnego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
K-Lee Family
|
![]()
Nasz suk w szczenięctwie uczulił się na kurczaka, wystarczyło zmienić karmę na inny mięsny składnik
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
Z wiekiem takie alergie adaptacyjne mijają. W maju Lorka prawie codziennie szalała na podtopionych przez wody gruntowe Błoniach i nic jej nie było, choć większość jej psich kumpli po spacerach cierpiała na różne uczulenia, o czym dowiedziałam post factum, kiedy woda opadła i psiaki wróciły na 'plac zabaw'. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
http://www.zdrowypupil.pl/product.php?id_product=20 Na serio warto zainwestowac, bo takiego skladu (z Cetyl M) nie maja zadne inne dodatki na stawy. A to diabelstwo potrafi dzialac cuda...
![]() |
![]() |
#11 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
W Warszawie możemy polecić dr Małgorzatę Wojciechowską - przyjmuje przy ul.Osowskiej. Ma ogromne doświadczenie i stosuje również niekonwencjonalne metody. Od wielu lat leczy nasze psy i nigdy nie pomyliła się w swojej diagnozie.
Zapraszamy również do nas po karmę White Wolf ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wilkokłak
|
![]() Quote:
Oprócz wymienionego już White Wolfa poleciłabym także Taste of the Wild, Orijena (choć niektórzy się na niego "marszczą" ![]() Powyższe karmy wypróbowaliśmy sami. Z tych nieużywanych jak dotąd przez nas jest jeszcze Timberwolf, który też wydaje mi się godny polecenia ze względu na skład. To moje "typy"; inni na pewno mają jeszcze jakieś inne. ![]() Powodzenia w "byciu właścicielem wilczaka". ![]() Aha; i jeszcze jedna rzecz; nie przejmuj się, jeżeli jakaś marka nie ma wyodrębnionej karmy specjalnie dla szczeniąt. Niektórzy producenci odeszli od tego twierdząc, że to bardziej chwyt "pod publiczkę" z tymi karmami innymi dla każdego wieku, bo w naturze (pomijając oseski) maluchy jedzą to samo, co dorosłe sztuki. ![]() Last edited by Grin; 16-12-2010 at 10:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
Ja na temat Royala chciałam, bo my głównie Royalem karmimy - jest taka seria dla hodowców(z dopiskiem na pudełku "Grupa A") - niby to samo, niby klasyfikację ma taką jak "normalny" Royal (Maxi Junior, Maxi Puppy itd) ale jakościowo nie ma porównania. Ja "hodowlanego" Royala szczerze odradzam - dziewczyny miały po nim biegunkę i się drapały. Zmieniałam na 'zwykłego', problem się skończył.
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
Co do karmy to także dłuższy czas używaliśmy WhiteWolf'a Junior.
http://www.zdrowypupil.pl/product.php?id_product=19 Później przerzuciliśmy się na Purnie Pro Plan Jagnięcina i Ryż dla szczeniaków ras dużych. http://www.krakvet.pl/purina-plan-pu...g-p-14237.html Teraz gdy śierściuch skończył 12 miesięcy znów wróciliśmy do WhiteWolfa http://www.zdrowypupil.pl/product.php?id_product=30 Świetna karma. Duże granulki, pies się mniej drapie, bardzo poprawiła mu się sierść. Dobra karma dla psów które są uczulone na ryby i co się z tym wiąże kwasy Omega 3i6. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |