View Single Post
Old 23-12-2010, 19:52   #140
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Ech...dałam Ci furtkę, ale nie chcesz skorzystać, więc OK, napiszę ostatni raz i mam nadzieję-wystarczająco jasno. Zgadzam się, że K-lee nie była liczona, to właśnie napisałam w słowach, że "w międzyczasie tworzysz listę".
Skoro Margo pierwsza tworzysz manifestacyjne transparenty w obronie badań, rzucając przed wyimaginowanego wroga hasło, że masz najwięcej przebadanych psów wśród polskich hodowli, to śmiało można się spodziewać, że w dobie dość powszechnej dostępności do tych badań, pierwsza dasz przykład i przebadasz suki, które aktualnie kryjesz. Nie mówię, że moim zdaniem musisz, mówię, że można się spodziewać po Tobie dania przykładu skoro sama pierwsza wychodzisz z inicjatywą badań, tworzenia bazy, wymiany danych miedzy hodowcami itp.
I dlatego zadałam pytanie wprost, ale Ty, zamiast odpowiedzieć COKOLWIEK (że nie masz kasy, nie czujesz potrzeby, nie masz czasu, planujesz później albo wcale) wijesz się jak piskorz przez 4 strony tematu, próbując jednocześnie zaszeregować mnie do jakiejś zmowy ciemności. Za co? Za oczywiste pytanie wprost? Nie znasz zasady, że żona cesarza powinna być poza wszelkimi podejrzeniami? Mnie stać było na deklarację własnego stanowiska, ze świadomością konsekwencji wypowiedzenia tegoż. W czym więc leży Twój problem?
W tej sytuacji, gdy do dziś dnia nie podałaś które z Twoich psów zostały przebadane, nie dziw się, że widzę kombinacje, bo tworzysz milion pobocznych wątków, zamiast prosto napisać odpowiedź, na równie proste pytanie.
Sorry, ale "mamy przebadane" to na dziś wyniki badań tylko i wyłącznie dzięki właścicielom psów z Twojej hodowli. A to nie jest tożsame.
Twoja polityka hodowlana, to Twoja sprawa, Ty decydujesz i nikt inny. I jestem ostatnią osobą, która chciałaby się jakkolwiek wtrącać w Twoją pracę, ale jeśli składasz publiczne deklaracje, to moim prawem jest o nie dopytać, co uczyniłam. Nie dostałam prawdy, zatem dostałam kłamstwo.
Dla mnie temat był jasny od dłuższego czasu, naiwnie jednak myślałam, że się mylę, żałuję, że jednak nie
Dla mnie temat jest wyczerpany, wracam do wypieków świątecznych.

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote