View Single Post
Old 21-03-2011, 22:02   #8
bambas
Junior Member

bambas's Avatar

Send a message via ICQ to bambas

Quote:
Originally Posted by Beruska View Post
Hezké zamyšlení.... možná by stálo za to zamyslet se ještě nad tím, proč jsou ČSV, kteří mají složenou IPO3, ale proč nejsou ČSV, kteří mají složenou T3..., nebo OPT3 či SPT3. Přeji hodně úspěchů při výcviku
Jiste, nad tim jsem se taky zamyslel, ale dosel jsem k nazoru, ze v tomto pripade neni mozne posuzovat plemeno, ale je nutne brat v potaz pri vycviku charakter pejska. Zda je sangvnik, melancholik...a podle toho prizpusobit vycvik. A v tom pripade je podle me jedno, jestli tart, ipo, nzr. Pak uz je to dle me o tom, co se psem chci a tomu vycvik prizpusobit. Ja osobne se tesim na stopy. A jak jsem zminoval, je pro me dulezite uspesne dokonceni cviku/ukolu za jakychkoliv podminek i za cenu toho, ze mi pri soutezi budou strzeny body. Mozna to bude boj z vetrnymi mlyny - tak nejak vime, ze CSVckam se nejak "drit" nechce, ale podle me je to o tom pristupu a motivaci, stridani treninku s hrou, aktivnim odpocinkem. Pro me je to zatim teorie a pokus s mym csv, ale myslim si, ze se z csv da udela plnohodnotny pracovni pes.
Kolikrat jsem se setkal z takovym tim povzdechem: Muj pes umi poslouchat, dobre stopuje, i ty obrany mu jdou. Ale kdyz on u toho nema ten projev jako na tech soutezich... V ten moment se zeptam: Co vlastne od psa a sebe ocekavas? Zatim jsem od nikoho nedostal jasnou odpoved