View Single Post
Old 05-09-2011, 10:28   #6
DanielZ
Wilczasty : Foto

DanielZ's Avatar

Send a message via Skype™ to DanielZ Send Message via Gadu Gadu to DanielZ

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Raczej chyba powinien zrozumiec, ze bardziej mu sie oplaca sluchac mnie, niz swoich hormonów. Nie bardzo rozumiem, jak niby mialabym mu pokazac, ze agresja mu sie nie oplaca - przeciez go nie skopię. Mam robote na najblizsze miesiace najwyrazniej.
Kurde. Chcialam wilczaka, to mam, chcialam samca, to mam.
O kopaniu nic nie pisałem . Jak to zrobisz i co znajdziesz żeby twój pies wiedział że agresja się nie opłaca to twoja sprawa . Raz tylko popełniłem błąd wychowawczy i mam sukę której nie można wypuszczać z innymi sukami bo będzie jatka . Cała reszta burych biega razem z innymi burymi na spacerach i nie ma większego problemu. Gimi całe trzy dni na zlocie biegał luzem nawet z niemiecki samcem który miał cały czas ogon zadarty do góry. Bicie NIE pacyfikacja tak , wydawanie komend psu nie pomoże bo nie hamuje burzy hormonów i chęci dominacji . To ty jesteś przewodnikiem i decydujesz co kiedy i gdzie robi twój pies ,a jeśli pies przejawia agresję na smyczy do innych psów no to trochę tracisz w hierarhii i przestajesz być przewodnikiem (osobnikiem alfa).
DanielZ jest offline   Reply With Quote