View Single Post
Old 11-10-2011, 11:30   #192
Undertaker
Member

Quote:
Originally Posted by Wolf.Love View Post
Kdyby jsi četl pozorněji, viděl bys, že jsem napsala, že mi nepřijde že by N/DM napříkald byla nějaká šílená vada, ale chtěla jsem vědět, jak k tomu příjdou lidi, co si budou chtít vzít štěně od dané chovky a nebudou vědět, jak na tom jsou, jasně , já bych si od nich štěně nevzala, protože jak už řekla Daniela, taky bych si brala jen štěndo ze stanice, kde jsou psi testovaní, ale myslela jsem to obecně. A to , že ty v tom hledáš hned něco jiného, za to nemůžu. Takhle je to tu vždycky, Založí se téma, kde se diskutuje, jeden člověk se zeptá na něco, co někomu nesedí a hned se píšou vykřičníky, nechápu, že nemůžes odpovědět klidně a bez rejpání jako ostatní, já tu přece neříkám, že psi s N/DM jsou nějak špatní ....
Já si jen myslím, že tahle fóra by měla být od toho , aby se člověk něco dozvěděl, a ne aby se bál zeptat....... Naopak, když lidi něco neví, měli by se ptát.....
Nemělo na tom bejt nic útočnýho, jen jsem toho názoru, že zjistit že je pes DM/N není takovej problém. Prostě se bude dál párovat jen s negativním. Taky předpokládám, že výsledek N/N každej rád sdělí a zbytek je možný považovat za přenašeče nebo i DM/DM, ale v každém případě na něj půjde pes N/N a výsledkem bude maximálně přenašeč. Daniela to napsala jasně a celkem logicky. Nic víc v tom nehledej. Obecně myšlenka zjistím, že mám psa DM/N a budu naštvanej na chovatele, protože mi to neřekl je mimo mísu. Taky pochybuju, že když si půjdeš pro štěně, tak ti chovatel neodpoví na tenhle dotaz. Kdyby náhodou, tak považuj štěně automaticky za DM/N a můžeš bejt jen mile překvapena když to bude jinak. Ty vykřičníky tam nebyly kvůli tobě, ale už jsem viděl i inzerát, kde se tímhle způsobem zdůrazňuje, že štěňata jsou po rodičích N/N. Přitom to má myslim minimální váhu, jen jde o to pak správně poskládat páry. Čistě teoreticky ti to nakonec může být vcelku jedno, protože když budou dva psi N/N a DM/N a dvě feny se stejným genotypem, kteří na sebe navzájem můžou, tak tak jako tak budeš mít jednoho z rodičů DM/N ikdyž budeš mít fenu negativní. Stejně tak když budeš mít negativní štěně, tak je velká pravděpodobnost, že štěňata bude mít nakonec s protějškem přenašečem. Už dříve bylo psáno, že nejde o to zvyšovat podíl negativních, ale hlavně snižovat podíl přenašečů v populaci.
Undertaker jest offline   Reply With Quote