Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Zdraví a výživa

Zdraví a výživa Jak krmit vlčáka, informace o psích krmivech, jak vakcinovat a co dělat, když pes onemocní...

Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2011, 10:42   #11
Wolf.Love
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Undertaker View Post
Mám pocit, že tvůj příspěvek je v přímém rozporu s cílem testování. Jak už Daniela psala (kdybys četla dřív než píšeš), tak DM je jedna nemoc z x, které ČVčka postihují. Proto není potřeba dělat z toho moc velké halo typu "matka DM N/N!!! otec DM N/N!!!" NA tuto genetickou nemoc se začalo testovat teprve nedávno, takže nikdo ani nemohl ovlivnit, jestli jsou jejich odchovy negativní, přenašeči nebo pozitivní. Taky nejde v první řadě o to mít jen negativní jedince, ale vhodně párovat negativní a přenašeče, aby se postižení jedinci nemohli vyskytnout (když pominu minimální pravděpodobnost mutace). Zrovna kombinace N/DM ještě není nic smrtelnýho. Jde jen o to, že je to jeden z mnoha znaků na které se hledí když se skládají chovné páry. Kdo chce, může zveřejnit výsledky, kdo nechce, nemusí a kdo chce, může se zeptat přímo chovatele...
Kdyby jsi četl pozorněji, viděl bys, že jsem napsala, že mi nepřijde že by N/DM napříkald byla nějaká šílená vada, ale chtěla jsem vědět, jak k tomu příjdou lidi, co si budou chtít vzít štěně od dané chovky a nebudou vědět, jak na tom jsou, jasně , já bych si od nich štěně nevzala, protože jak už řekla Daniela, taky bych si brala jen štěndo ze stanice, kde jsou psi testovaní, ale myslela jsem to obecně. A to , že ty v tom hledáš hned něco jiného, za to nemůžu. Takhle je to tu vždycky, Založí se téma, kde se diskutuje, jeden člověk se zeptá na něco, co někomu nesedí a hned se píšou vykřičníky, nechápu, že nemůžes odpovědět klidně a bez rejpání jako ostatní, já tu přece neříkám, že psi s N/DM jsou nějak špatní ....
Já si jen myslím, že tahle fóra by měla být od toho , aby se člověk něco dozvěděl, a ne aby se bál zeptat....... Naopak, když lidi něco neví, měli by se ptát.....
Wolf.Love jest offline   Reply With Quote

Posting Rules