View Single Post
Old 17-11-2011, 15:43   #32
Pouliche
Bolt Grey Střípek snů

Pouliche's Avatar

Send a message via Skype™ to Pouliche

Quote:
Originally Posted by Kometa View Post
Tak já ho mezi tím napomínala, ale víš jak to s ním a zákazy je... můj názor na jeho chování je mu taky dost volný Tak příště žádné pamlsky, zkusím ho řádně seřvat... Stejně by mě ale zajímalo, co se mu na tom pánovi nelíbilo...

Já to občas používám, když přijdu domů, v jedné ruce něco, co nechci zničit a na druhou se mi nadšením pověsí pes... to mi pak k sebeobraně zbývají jen ty zuby na jeho čumáku Ale efekt to má jen ten, že začne hystericky ječet, jak když ho na nože berou, ale stejně se neuklidní
U pána se mu nemusel líbit třeba jen způsob chůze (zkušenost, když bratranec kulhal se sádrou na noze...)

Mně se osvědčilo jako jediné možné přerušení cizího nepřiměřeně silného podnětu jedině "kousnutí" rukou do boku. Je to sice z mé strany hodně zlé, ale v některých situacích to bylo jediné účinné, aby mě začal vnímat a zklidnil se (i co se týče psa, se kterým se chtěli servat), ale to používám jako takové poslední řešení.
Poprvé jsem to na něj použila zcela nechtěně, když se mi jako štěně chtěl za každou cenu probourat z pokoje v noci, kdy bratr dorazil domů s kamarádem...já ho chtěla chytit za kůži nad zadkem druhou rukou a trošku jsem se přehmátla. Bolt zařval, zklidnil se a za chviličku si mě šel udobřovat lízáním ruky k posteli. Do rána už byl klid.
Pouliche jest offline   Reply With Quote