Quote:
Originally Posted by CDaniela
Jestli je pro něj podnět tak silný, že motivace pamlsky nezabírá, musíš jeho nežádoucí chování přerušit jiným, daleko silnějším podnětem. tzn. tak důrazný zákazem, že začne vnímat tvůj názor na své chování. V takové situaci bych ale nejdříve použila důrazný zákaz a pak až obrácení pozornosti na sebe - pamlsky. On musí pochopit, že si nepřeješ aby se tak choval. Když to pochopí, bude daleko jednodušší včas takové chování zastavit.
|
Tak já ho mezi tím napomínala, ale víš jak to s ním a zákazy je... můj názor na jeho chování je mu taky dost volný

Tak příště žádné pamlsky, zkusím ho řádně seřvat... Stejně by mě ale zajímalo, co se mu na tom pánovi nelíbilo...
Quote:
Originally Posted by Czertice
No jo Desenskej... jednou jsem chtěla udělit jeho trest nejvyšší a kousnout Rakšu do nosu. Ani si toho nevšimla, mě ještě notnou chvíli bolely zuby a jako blb jsem si oprávněně připadala
|
Já to občas používám, když přijdu domů, v jedné ruce něco, co nechci zničit a na druhou se mi nadšením pověsí pes... to mi pak k sebeobraně zbývají jen ty zuby na jeho čumáku

Ale efekt to má jen ten, že začne hystericky ječet, jak když ho na nože berou, ale stejně se neuklidní