Jasne, ze tak. Wilczaki sa piekne, Twoj (moj bo naprawde podobne) tez

Jasne, ze tak. Wilczaki, jak kazde psy (osobniczo) moga miec i maja wady.
Dyskusja jednak toczyla sie na poziomie czy podzielic rase na owczarkowilczaki (z cala masa absurdalnych zarzutow - nie absurdalnych w sensie teoretycznym ale chybionych w sensie kierowania ich pod adresem "worka" psow bo sa z innych hodowli) i wilczaki. Margo udowadniala, ze sa psy z wadami na podstawie wklejanych zdjec. Ja (zgadzajac sie z nia, ze istenija takie wady) uwazam, ze jest naduzyciem powklejac "prawidlowe" zdjecia (wybrane ujecia) i na ich podstawie mowic, ze jakis pies jest zgodny ze wzorcem oraz wklejac "nieprawidlowe" zdjecia (rowniez wybrane ujecia) i na ich podstawie mowic, ze jakis pies nie jest zgodny ze wzorcem. Takie rzeczy mozna mowic (ja nie czuje sie na silach ale zakladam, ze hodowca z takim stazem jak Margo moze to robic) na podstawie naocznej obserwacji i przebywania z psami w roznych sytuacjach. Pies potrafi zachowac sie tak czy inaczej (stanac, przybrac poze) w zaleznosci zmieniajacych sie warunkow.
Dlatego jestem ciekaw (tak, przekornie) czy Margo bedzie chciala brnac w takie dywagacje i jak szybko okaze sie kto sie poobraza i dlaczego jesli zostanie tylko 1 wilczak prawidlowy