![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
No cóż, fortuna kołem się toczy oraz niezbadane są wyroki sędziów kynologicznych... Za to chyba w Sopocie zgarnął małe conieco ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Member
|
![]()
Anula, jeśli Ci się podobał Baladin, to dyletantką nie jesteś...
![]() ![]() Rzeczywiście, przydałoby mu się trochę koloru, ale Biesio wszystko wziął i się nie podzielił ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() A jeszcze pamiętać o uszach, kątowaniu, kolorze oczu i charakterze... Dżizas, za duzo tej zabawy w Pana Boga... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Mnie nic więcej do szczęścia nie trzeba, niż te trochę czarno-złoto-białego. Mam 3 w jednym PS. ale żeby nie powstał na za duży off: Biesiak dostal bdb w Kelcach, za... niedobór stabillności w ruchu. Niech tam będzie pani sędzi. Nie widziałam, jak biegaliśmy, wiedziałam za to, że mój pies nie w formie. Widziałam też różnicę miedzy Biesem a Celebem - mój pies misterem uniwersumu nie jest. No i jego uroda dosyć, że tak powiem, niekonwencjonalna ![]() Last edited by anula; 22-11-2011 at 21:46. Reason: literufki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Member
|
![]()
Mało fotek z Kielc, więc wrzucam Biesiaka stabilnego w bezruchu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Member
|
![]()
To jest link do strony hodowli :
http://www.arqeva.estranky.cz/ Wszystkie B-ArQeVa mają swoje galerie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Junior Member
|
![]()
Witam!
Tradycyjnie po wystawie: Na początek "cytata": "duży pies o mocnym koścu, głowa odrobinę za ciężka, wargi zbyt luźne, dobre kątowanie, linia ciała zbyt wydłużona, linia górna nie do końca równa" - ocena bardzo dobra. Ciężka głowa była - pobódka o dziwnej porze, jazda samochodem rajdowym i spacer w pędzie przed wystawą..... i jeszcze ten pogłos na hali.... a wargi luźne - tyle co się pies "naziewał", dawno nie widziałam ![]() Tym razem było nas sporo, w klasie młodzieży "tłoczno". Ale za to bardzo ciekawie! Szkoda, że sędzina lekko "pogubiła się" w polskim regulaminie wystaw i było zamieszanie wyjaśniane przez wystawiajacych psy.... Dziękujemy za spotkanie i do zobaczenia na kolejnych wystawach. IS ![]() PS - specjalne podziękowania należą się Eli za wspaniałe ciasto imieninowe i "dokarmianie" dwunożnych. IS ![]()
![]() |
#71 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Gratulacje dla zwyciezcow. Wybaczcie, ale tak sobie patrze na to zdjecie (piekny pies, pytanie u mnie w domu: "to Edek?" - Edek czyli Cedmon) i jako zywa przypomina Cedmona (lub Cedmon Biesa). I przypomnialem sobie ostatnia "dyskusje" z Margo na temat owczarkowilczakow i wilczakow prawdziwych. Katowany tyl, odstawiona noga, ciemne wybarwienie - no jak nic owczarkowilczak ![]() Margo oswiecisz mnie? Gdzie bladze ![]() Naprawde nie chce wywolac flamewara - po prostu jestem ciekaw czy sie czegos nauczylem i ew. czy moge nauczyc sie czegos jeszcze. A moze to tylko takie zdjecie? I w innym ujeciu wyszedlby prawidlowo, zgodnie ze wzorcem? No wlasnie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Morandir, nie ma wilczaków bez wad, mój rownież je ma, mam oczy.
Faktem jest, ze ma w przodkach ONka - inaczej by go nie było na świecie ![]() ![]() Potrafi stać gorzej, potrafi i lepiej. Na zdjęciach można wyjść różnie, sam pewnie wiesz. (Przy okazji: w opisie dostał świetne kątowanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Junior Member
|
![]()
Jasne, ze tak. Wilczaki sa piekne, Twoj (moj bo naprawde podobne) tez
![]() Jasne, ze tak. Wilczaki, jak kazde psy (osobniczo) moga miec i maja wady. Dyskusja jednak toczyla sie na poziomie czy podzielic rase na owczarkowilczaki (z cala masa absurdalnych zarzutow - nie absurdalnych w sensie teoretycznym ale chybionych w sensie kierowania ich pod adresem "worka" psow bo sa z innych hodowli) i wilczaki. Margo udowadniala, ze sa psy z wadami na podstawie wklejanych zdjec. Ja (zgadzajac sie z nia, ze istenija takie wady) uwazam, ze jest naduzyciem powklejac "prawidlowe" zdjecia (wybrane ujecia) i na ich podstawie mowic, ze jakis pies jest zgodny ze wzorcem oraz wklejac "nieprawidlowe" zdjecia (rowniez wybrane ujecia) i na ich podstawie mowic, ze jakis pies nie jest zgodny ze wzorcem. Takie rzeczy mozna mowic (ja nie czuje sie na silach ale zakladam, ze hodowca z takim stazem jak Margo moze to robic) na podstawie naocznej obserwacji i przebywania z psami w roznych sytuacjach. Pies potrafi zachowac sie tak czy inaczej (stanac, przybrac poze) w zaleznosci zmieniajacych sie warunkow. Dlatego jestem ciekaw (tak, przekornie) czy Margo bedzie chciala brnac w takie dywagacje i jak szybko okaze sie kto sie poobraza i dlaczego jesli zostanie tylko 1 wilczak prawidlowy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Morandir, ale chyba pomyliłeś wątki, chłopie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]()
No to ja tylko pogratuluje wygranych, pucharkow i pudel... i juz znikam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Member
|
![]()
Dorota,
zdjęcia doszły - 3 razy wysyłałaś i 3 razy się udało ![]() Właśnie próbuję się rozeznać kto jest kim i dlaczego. Zaraz coś wrzucę. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|