Quote:
Originally Posted by secki
Proponuję się nie spinać na forum tylko gadać face to face - ogon wtedy wyraźnie chowa się pod brzuszek - jak u niektórych piesków 
|
"Like it!"
Quote:
Originally Posted by trunksia&witgor
Jeszcze a propos opanowania i pobudzenia. Może się mylę, jakby co proszę osoby zajmujące się stricte szkoleniem o poprawę, ale z tego co wiem to w obidance cała zabawa polega na tym, że pies ma być w mega pobudzeniu, całym sobą wyrażać jak bardzo go jara to, że będzie pracował z swoim przewodnikiem (ogon w górze, merdający z radości). A jednocześnie przy tym maksymalnym pobudzeniu ma być całkowicie posłuszny.
|
Bo jak nic obediencowce to banda niezrownowazonych psow z przewodnikami nie majacymi pojecia o psychice....
Dobra,koniec zlosliwosci:
Quote:
Originally Posted by Salvator
rozumiem że według Ciebie tylko wilczaki komunikują się ciałem a inne psy używają ogonów do wiszenia na gałęzi ?
|
Gdzie to zostalo napisane?
Quote:
Nie ważne jest ile lat ma mój pies mam do czynienia z psami rożnych ras (nie tylko na wystawie) mam od zawsze.
|
Mamy w zwiazku hodowce ONkow... Hoduje je od zawsze (a ma swoje latka), mimo tego nadal nie moze pojac po diabla badac onki na HD...
Wybacz, ale jesli w mowie ciala wrzucasz wszystkie rasy do jednego worka (lacznie z wilczakami) to jednak bedziesz musial zweryfikowac swoja wiedze, bo w chwili obecnej na serio nie mamy o czym dyskutowac... Ja mowie o TYPOWYCH zachowaniach psow tej rasy, Ty o ..... jakis psach....
Quote:
Nie budujmy sobie ego posiadaniem pseudo wilka bo mamy zwykłe psy.
|
Wybacz, ale to ja Tobie radze odrzucic wlasne ego i przejsc sie do wypozyczalni dvd, wybrac pare filmow o wilkach i na spokojnie je sobie poogladac... Albo zrobic sobie piknik w zoo przy wybiegu z wilkami....
Gadanie, ze wilczak to zwylky pies, ktory nie ma nic z wilka to PRowska papka, jaka serwuja co niektorzy hodowcy.... Zreszta akurat ci, ktorzy kreuja sielankowy obrazek wilczaka, a wtoruja im ich wlasciciele. I dopiero potem czlowiek dowiaduje sie, ze pies pani xxx szuka nowego domu, bo mimo, ze na forum byl aniolem i geniuszem szkoleniowym to ma na koncie demolke domu, mocne pogryzienie wlasciciela, a na komende nie potrafi zrobic nawet siad (to przylad z zycia wziety)...
Nie, nie mamy zwyklych psow. Jesli chodzi o zachowania socjalne, mowe ciala to wilczaki sa w 99% wilkami. Ten jeden procent roznicy to to, ze traktuja czlowieka jako czlonka swojego stada, a nie obcego...
Quote:
I żeby było jasne pies na zdjęciu w chwili jakiej został uchwycony gdy kuli ogon co w ringu nie może mieć miejsca i świadczy o wycofaniu/ stresie.
|
Sorry, ale kogo Ty chcesz oszukiwac...? Ja wiem, ze on jest w stresie... z tego co widze, to on cale zycie jest w stresie... Choc nie... gdy byl mlody to byl wesolym fajnym psiakiem - dopiero z czasem przygasl, zesmutnial i prezentacja dorownal do reszty swojego stada... Zal patrzec....
Ale juz pomijajac prezentacje - pod wzgledem budowy, wyrazu glowy i ruchu pies ten pozostaje sporo w tyle za wiekszoscia prezentowanych psow... Jego zwyciestwo bylo nieuzasadnione i niezasluzone. Zwyciezcy obu pozostalych klas o wiele bardziej zaslugiwali na ten tytul... Jak rozumiem przegrali dlatego, ze mieli lepsza prezentacje i charaktery...
Quote:
Ale też nie wilczak nie powinien reprezentować stylu husky gdzie ma wywiniętą kitę .
|
Slowami sie nie udalo, wiec bedzie obrazkowo...
TO jest SIERP:
A tu masz fotki WILKOW!!!:
I co...planujesz teraz wyjazd do USA i bedziesz uczyl wilki jak maja prawo nosic ogony????