Przykro mi to mówić ale  z zawodu i wykształcenia jestem biologiem, z  wilkami miałem do czynienia w czasie   stażu i praktyk w BdPn i  poligonach zachodniej Polski. Nie są mi więc obce.
Ja chętnie porozmawiam z każdym jak tylko będę go miał okazje spotkać  wybacz nie jeżdżę na kawę po Polsce.
	Quote:

| Tak sie sklada, ze ogon u wilczaka sluzy do KOMUNIKOWANIA sie z innymi  przedstawicielami psiego gatunku. A poniewaz wilczaki maja w sobie wiele  naturalnosci odziedziczonej po wilkach to ogon jest dla nich tym, czym  dla ludzi slowa. | 

tutaj wywyższasz  ogon  nad ogony
Mówisz  jakieś psy bo  dobrze  wgryzłaś się w temat  wolfdogów nie poznając  innych   ras  np pierwotnych czy o pochodzeniu azjatycko/japońskim  one dopiero sa unikatowe.
	Quote:

| Nie, nie mamy zwyklych psow. Jesli chodzi o zachowania socjalne, mowe  ciala to wilczaki sa w 99% wilkami. Ten jeden procent roznicy to to, ze  traktuja czlowieka jako czlonka swojego stada, a nie obcego... | 

Tu  się uśmiałem , 1 cecha świadcząca o  udomowieniu psa jest  brak lęku  przed ogniem 

(LOL)  Już nie dodawaj  Większość zwierząt można  oswoić/udomowić. 
Poza tym śmiem przypomnieć iż twoje psy są wyhodowane  a nie  udomowione.
I po co nakręcasz na innych hodowców ?
Peronówka  ma taki plan  hodowli na takie konkrety, inne może mają inna wizję rasy  nawet z błędami ?   Nie jesteście bezapelacyjną wyrocznią co do każdego  psa. Nie moja wina że nie podobają się wam każde niż jedyne słuszne   wyniki wystaw:P 
Wracając do wilków 
polecam obejrzeć 

kiedy ogon jest i gdzie  poza tym naprawdę świetny film.
Najbardziej podniesione ogony mają wszyscy w tym temacie. Zwłaszcza  dopiekacze i wyrocznie 

.