Quote:
Originally Posted by Salvator
Przykro mi to mówić ale z zawodu i wykształcenia jestem biologiem, z wilkami miałem do czynienia w czasie stażu i praktyk w BdPn i poligonach zachodniej Polski. Nie są mi więc obce.
|
Niestety z tego co piszesz tak nie wynika...
Quote:
Ja chętnie porozmawiam z każdym jak tylko będę go miał okazje spotkać wybacz nie jeżdżę na kawę po Polsce.
|
A ja jezdze - i wcale sie tego nie wstydze... Wrecz przeciwnie... Tak sie sklada, ze wilczakowcy to moja druga rodzinka i uwielbiam spotykac sie z ludzmi i ich psami takze prywatnie, a nie tylko na wystawach, gdzie nie ma czasu normalnie porozmawiac...
Quote:
tutaj wywyższasz ogon nad ogony
|
To Twoje slowa i Twoja (nieprawidlowa) interpretacja...
Quote:
Mówisz jakieś psy bo dobrze wgryzłaś się w temat wolfdogów nie poznając innych ras np pierwotnych czy o pochodzeniu azjatycko/japońskim one dopiero sa unikatowe.
|

Na serio - nie masz o mnie pojecia i o tym co robie... Tak sie sklada, ze pierwotne znam doskonale - pomagalam przy sprowadzeniu kilku ras do Polski... A w psach (i to aktywnie, a nie pasywnie jako teoretyk) siedze o wiele dluzej niz w wilczakach....
Quote:
Tu się uśmiałem , 1 cecha świadcząca o udomowieniu psa jest brak lęku przed ogniem (LOL) Już nie dodawaj Większość zwierząt można oswoić/udomowić.
|
No to polecam zakup basiora i... MILEJ ZABAWY....
Quote:
Poza tym śmiem przypomnieć iż twoje psy są wyhodowane a nie udomowione.
|
A co ma piernik do wiatraka?

Tak sie sklada, ze wilcze cechy byly w tej rasie CENIONE i dlatego zbytnio sie na nie nie wplywalo - nie zostaly one tak zmotyfikowane ("wyplewione") jak u innych psow.
Wiem, ze nikt ci nie udowodni, ze "czarne jest czarne, a biale jest biale" ale mowie jeszcze raz - poobserwuj wilki, zobacz prawdziwe stado wilczakow: poobserwuj jak sie zachowuja, jak sie komunikuja, jak sie ze soba dogaduja, a potem mozemy dyskutowac...
Teraz moje zdanie bazuje naobserwacjach prawdziwych wilkow i duzej ilosci wilczakow a Twoja na.... tym co sobie wymysliles i uznales, ze tak musi bzc, choc nie ma to poparcia w rzeczywistosci...
Quote:
Peronówka ma taki plan hodowli na takie konkrety, inne może mają inna wizję rasy nawet z błędami ? Nie jesteście bezapelacyjną wyrocznią co do każdego psa. Nie moja wina że nie podobają się wam każde niż jedyne słuszne wyniki wystaw:P
|
A moze w druga strone: Ty twierdzisz, ze wyniki byly dobre, bo wygrywaly psy z Twoje ekipy. Ja twierdze, ze byly zle, bo wygrywaly psy slabe (slabsze od innych, a czasem najslabsze z prezentowanych - mowie o ostatecznych tytulach). Z tym, ze w odroznieniu od siebie ja potrafie swoje zdanie uzasadnic i poprzec dowodami....
Ty NIE - twierdzisz to co twierdzisz ignorujac wzorzec i zasady na jakich powinna sie odbywac ocena w ringu, a uznajesz sedziowanie za prawidlowe wylacznie na podstawie tego, ze wygrala Twoja rodzinka... Gdzies sie juz z tym spotkalam.... A... tez pewnie to znasz: "Sąd sądem, a sprawiedliwość musi być po naszej stronie."....
Quote:
Wracając do wilków
polecam obejrzeć kiedy ogon jest i gdzie poza tym naprawdę świetny film.
.
|
Czekaj, bo nie lapie... JEDEN filmik, gdzie wilki nie maja ogonow w gorze ma dowiesc, ze zdjecia opublikowane wyzej sa nieprawdziwe, a wilki NIGDY nie maja sierpowatych ogonow....

Rozumiem, ze nie jestes biologiem, ktory sie zajmuje badaniami, prawda...? Bo takie podejscie przypomina mi styl badan prowadzony przez Diederika Stapela....