View Single Post
Old 06-03-2013, 22:33   #82
Wilczy Duch
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Predator View Post
...Ty nie powinieneś wybrać tak niezrównanej bądź co bądź rasy a szukać tam gdzie występują klony...
Akurat tak się składa, że Huskie są jednymi z najbardziej zróżnicowanych w typach i liniach hodowlanych psów (nawet w jednym miocie nie znajdziesz dwóch bliźniaczo podobnych do siebie szczeniąt), więc z łaski swojej nie przyrównuj ich do byle a la golden'owych (w domyśle) klonów, gdyż nie na tym przecież polega tzw. wyrównany miot.

Quote:
...inni będą mylili z huskiem...
I dobrze, to się wtedy przynajmniej wyrówna, gdyż moją Hasiorkę już kilka osób przechrzciło podczas leśnych przełajów na wilka

Quote:
...tylko ja szukałem psa a nie "idealnego ideału"
A gdzie wyczytałeś, że ja niby takiego nieskazitelnego wzorca szukam?!
To, że chcę najpierw poznać dokładną klasyfikację na poszczególne linie i odpowiadające im typy hodowlane, jeszcze nie wynika, iż tylko sama górna półka reprodukcyjna mnie będzie interesowała - bynajmniej... w zupełności wystarczy mi mocny środek w danym typie, byle by tylko był on w nim jednoznacznie sprecyzowany (tzn. jasno określony eksterier, który będzie charakterystyczny dla danej linii, a nie zakup w ciemno, po którym nie wiadomo czego się można na finale nawet spodziewać).
Wilczy Duch jest offline   Reply With Quote