View Single Post
Old 16-03-2013, 15:01   #114
Wilczy Duch
Junior Member

Quote:
Originally Posted by makota View Post
...może Ty sam podaj listę podobających Ci się psów...
Nie miałbym z tym najmniejszych nawet problemów, gdyby chodziło o Siberiany, natomiast wydawało mi się, że tutaj przesiadują osoby, które znają się przynajmniej na Wilczakach tak, jak ja na Huskich, dzięki czemu dla nich taki ranking nie okazałby się wyzwaniem poza ich siły... jak widać bardzo się pomyliłem, o co trudno mieć do mnie pretensje, więc nie rozumiem dlaczego chcecie przerzucić na mnie coś, czemu sami nie jesteście w stanie podołać, choć w przeciwieństwie do mnie powinniście.

Quote:
Originally Posted by makota View Post
...widzę, że wciąż nie przyjmujesz do wiadomości niemożności wyszczególnienia Ci konkretnych linii hodowlanych u csv...
Bo i sami sobie tutaj przeczycie, skoro kilka postów wyżej zapodaliście mi przecież link do stronki, gdzie czarno na białym podane były cztery (a nawet pięć, jeśli uwzględnić również tą kwestionowaną z pierwszej połowy lat 80'tych) główne linie hodowlane, od których to z upływem czasu wyłoniły się przecież przeróżne typy hodowlane... także pozostaje jedynie wyodrębnić z nich te, które są najbardziej wyrównane (i to bynajmniej nie na zasadzie inbredu, skoro wilczaków jest już tyle, że nie ma najmniejszej nawet konieczności łączyć ze sobą blisko spokrewnionych osobników, celem zapewnienia trwałości danego typu), aby charakterystyczny genotyp został utrwalony na trwałe, tak co by pewne hodowle wydawały na świat znamienne dla siebie wilczaki, a nie wszystkie tylko jeden wielki misz-masz.
Wilczy Duch jest offline   Reply With Quote