![]() |
![]() |
|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Mám snad trochu podobný dotaz jako Mellorn, ale posuďte sami-třeba bude mít někdo zkušenost:
Mám 8týdenní fenku ČSV, kadit chodí jedině ven-to už zvládáme vcelku dlouho (a to i pokud jsem v práci!). S čůráním je to horší - ráno vyvenčím (min.30min) jdu do práce a místo oběda jdu venčit, po skončení práce jdu hned domů opět venčit (min 1h, většinou 2). Čili štěndo je samo doma cca od 7-12h a pak od 13-17h. Že se najde louže, s tím počítám, myslím, že je to na ni ještě dlouho-je malá, než aby vydržela do dalšího venčení a tak jí to promíjím. Nicméně, dost často se doma vyčůrá třeba i 30min po dlouhé vycházce..zcela beze všeho, ne na jedno místo, ale kudy zrovna jde. To jsem jí ještě tolerovala a zpravidla s ní hned šla ven (pokud jsem doma, chodíme tak nějak po 2-3h, když vidím, že se nějak ošívá-častěji). Nedlouho poté, co jsem ji začla nechávat samu doma, začla čůrat přímo za dveřmi (mimo jiná místa), v rámci tréningu, kdy ji zavřu např. na 5min, než uvařím čaj, jsem zjistila, že po chvíli naříkání stichne a v tu ránu se vyčůrá hned za dveře, ačkoli jsme před tím byli třeba 2h venku. Od začátku se mnou spala v posteli a zde jsem měla jistotu, že dokud je na posteli, nevyčůrá se..ale ouha, od neděle, se do postele vyčůrala snad už 10x. Nejprve předemnou - byla rozespalá..prominula jsem. Ale pak doma-v Praze 2x, jednou v noci a jednou po "5min tréningu"..tato postel je dost vysoká-sama na ni téměř nevyskočí! Další den pak po příchodu z práce-dopoledne..kdy byli 2louže na zemi a 4 na posteli. Připadá mi to jako na truc, za to, že je sama doma..nejsem si jista, zda ji nějak kárat-přímo ji nepřistihnu. Fenku nebo postel z dosahu dát nemohu. Včera jsem na postel dala 2židle, aby na ni nechodila..přesto se našla loužička v rohu postele..Každý prosazuje jiné metody, nechci na ni být příliš "drsná"..na druhou stranu si nejsem jistá, zda mě už nezkouší, jestli by se nedostala výš v hierarchii. Nerada bych pokazila vztah mezi námi.. ![]() Pokud máte někdo podobnou zkušenost, budu ráda za každou radu. |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|