Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Thread Tools Display Modes
Old 19-04-2012, 10:44   #1
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek
Default Max kończy 10 lat

Witamy wszystkich serdecznie razem z Jubilatem Maxymilianem czyli 10 - latkiem - Maxem z Litavske Kotliny.
Jak prawie 10 lat temu pojechałam po 11 tygodniowego Maxa do hodowli Vaclawa Zieiska nie przypuszczałam, że to przywiezione chude, z cienkim ogonem brzydactwo w sposób tak cudowny wpłynie na moje życie.
Max był wtedy chyba 16 czy 21 wilczakiem w Polsce. Nie wiedziałam o wilczakach prawie nic. Dzisiaj oprócz Maxa mam jeszcze Ereshkę, która kocha Maxa nie mniej ode mnie. Mamy między sobą cudowny i zaskakujący nas niejednokrotnie związek, którego trudno opisać słowami, trzeba to przeżyć. Max jest i będzie dla mnie zawsze najcudowniejszym Przyjacielem, mądrym i silnym przywódcą swojego psiego stada, mającym swoje wysokie miejsce w naszej ludzko - psiej rodzinie i w naszych sercach. Mając nadzieję, że jeszcze wiele przed nami wspólnych lat chcieliśmy podzielić się z Wami tym szczęściem i radością jaka jest naszym udziałem.
To szczęście ma na imię Maxio .
Pozdrawiamy wszystkich serdecznie

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules