![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Distinguished Member
|
![]()
Ogłaszam konkurs na najlepsze pomysły na schładzanie Antosi w zimowym futrze w upały.
![]() Na razie wypróbowałam: 1. obcięcie futerka na brzuchu, 2. prysznic zimny (choć nie lodowaty) rano i wieczorem, 3. chłodne okłady na łapki i łeb 4. miska z zimną wodą (to oczywiste) 5. wentylator 6 wilgotny recznik do leżenia 7. spacery tylko gdy robi się chłodno Czy ktoś może wymysli coś jeszcze? Nie mam na razie pomysłu na nagrodę dla zwycięzcy konkursu, ale sprawa pilna, bo stare suczysko słabnie mi w upały ![]() PS Klimatyzacja na razie niestety nie wchodzi w grę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Jeśli masz taką możliwość - zasłonić wszystkie okna, a suczysko położyć w łazience na zimnych kafelkach. Jak nagrzeją się pod nią kafelki, to przeniesie się na następne itd. Odkrywcza chyba nie jestem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
Psica caly dzien lezy na plykach w przedpokoju wtulona w drzwi wejsciowe skad sączy się chlodniejsz powietrze (juz niedlugo, bo klatka schodowa wyziebiona po zimie powoli sie ociepla ![]() Nie trzeba być ekspertem od psów, zeby widziec jak strasznie sie bida męczy. Nasza wet twierdzi, że w jej wieku mechanizm regulacji ciepła może szwankować, naczynia są bardziej kruche, stąd większe niebezpieczeństwo udaru, wylewu itp. (odpukać) Na spacerach przeważnie ciagnęła, a teraz nawet wieczorem chodzi przy nodze łapka za łapką, czasem tylko podbiega pare kroczków... Zupełnie nie jak ona! Niby wiem, że ma juz ludzkie 70-80 lat, ale jeszcze niedawno nurkowała jak szalona w Rudawie za patykami i biegała jak kozica po Lasku Wolskim... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Rona - szkoda mi Twojej suni ... W zasadzie pomysłów więcej chyba nie mam
![]() Jeszcze mi się przypomniało jedno, a o czym nie napisałam wcześniej. Miałam wcześniej huskiego i dodatkowo wstawialiśmy do łazienki miskę wypełnioną kostkami lodu - powietrze się chłodziło i było przyjemniej. Trzeba jedynie pilnować, by zwierzak nie dorwał się do lodu, bo grozi przeziębieniem ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Oby się choć trochę ochłodzilo!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
spoko Tinka, skoro nawet młodzieniaszek Taro sie zachowuje jak Tinka i zdycha przy drzwiach to ona poprostu jest silna bestia
![]() |
#7 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Grim Reaper
|
![]()
A jak zniesie chłodny prysznic?
![]()
![]() |
#9 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Zamrazalnik, no cóż... nie wiem jak lodówka by to zniosła..... chyba wolalabym nie zostawac bez tak przydatnego urządzenia w taka pogodę jak teraz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Otwarcie lodowki spowoduje lepsze nagrzanie pomieszczenia, wg zasady ze nic w przyrodzie nie ginie
![]() Z kostkami lodu bym uwazala bo mozna zafundowac psu angine, zwlaszcza jak te kostki beda tak drastycznie rozne od panujacej temperatury. Chyba pozostaje prysznic i wilgotny recznik na poslaniu a jesli w domu chlodniej niz na dworzu to odpuscic maksymalnie spacery podczas dnia... moje kudlacze nawet niespecjalnie sie rwa na spacery...leza porozkladane w najchlodniejszych miejscach domu ( tylko w nocy Chey przychodzi sie przytulac i ogrzewac ...marznie czy co???? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Tmave Zlo
|
![]()
My od czasu do czasu wychodzimy.... na klatkę schodową. Szczególnie po spacerze. Zostawiam otwarte drzwi i Dewi ćwiczy sobie waruj zostań. A ja chłodzę mieszkanie. Na dziś planujemy porządki w................... piwnicy. Założę się o każde ptasie mleczko, że sucz będzie zachwycony
![]()
![]() |
#12 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Zamrażalnik zostawiłabym w spokoju - szkoda sprzętu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Piwnica? Zobaczy się - sprawdzimy czy da się tam znaleźć choć kawałek miejsca dla suki wśród bardzo cennych ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Problem tylko w tym, że nie wyobrażam sobie rozstania z Tinką na całe dwa miesiące, musiałbym tam z nią pojechać, a to dla Per Olava mogłaby być juz za wysoka cena za tłumaczenia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Ok to jak to jest ostatecznie z CSV w Norwegii mógłbym tam z moim pojechac na stałe czy nie czy np będize 100 letnia kwarantanna??
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote: