![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Mój narzeczony marzy o wyżle, a ja chcę wilczaka.. Problem w tym, że on uważa, iż 2 psy w domu to będzie ciągły młyn... Spokojnie to chyba nei jest
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Distinguished Member
|
![]()
tzn. wilczak będzie starszy od wyżła, bo Misiek jedzie do Anglii i po powrocie dostanie psiaka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
"Tata" Demolki :-)
|
![]() Quote:
Gdybym trochę nie wiedział co i jak to bym se pomyślał ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Distinguished Member
|
![]()
hehe
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() A Bure? Bure czuja sie jak w BigBrother'ze - caly czas pod obserwacja. I nie chodzi tu o sile, bo akurat nie jest potrzebna. Gdyby robily awanture to pogonilabym im kota - i to kazdej z nich: tej co zaczela "za kare" i tej co oberwala "aby nie czula sie wywyzszona". Oczywiscie i u nas istnieje pewna hierarchia w stadzie i jak Jolly warknie, to Belka lezy kopytkami do gory, a Ali spuszcza wzrok. Ale Jolly wolno tylko warknac. Nie ma prawa bronic jedzenia w zbyt rozleglym tego slowa znaczeniu - tzn miska jest jej, ale jesli chce aby jadla z niej z Ali to TAK MA BYC. ![]() ![]() ![]() Quote:
Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Distinguished Member
|
![]()
..a jeśli masz matkęi jej córkę? chyba to i tak nic nie zmienia hm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Distinguished Member
|
![]()
masz może jakiśdobry argument
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
nie gadaj, Taro jest ok, z Amberkiem szybko sie dogadal
![]() u nas sa dwa psy i tez jakos funkcjonujemy bez przelewu krwi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pare lat temu mieliśmy przyjemność posiadać siedmniopsiową watahę, całą rodzinę: matka, ciotki, wujowie, bracia, siostry ![]() ![]() Pozdrawiamy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
"Tata" Demolki :-)
|
![]()
Do Leśniczyny:
Prawda jest jedna. Rządzi siła. A w zasadzie rozum, ale dla psa widoczny jako siła. Pozostaje pytanie tylko jedno: Czy Ty masz siłę i czas by poświęcic je na zadbanie o swe stado. Reszta to mało istotne detale. W większości przypadków nie trzeba wogóle siły tylko mądrej psychologii. Takiej np. jak zaobserwowałem u Ori. U niej pies /Amber/ je dopiero gdy ona sie naje. Nic dodać, nic ująć. Myśleć, myśleć i jeszcze raz myśleć. A wtedy w zasadzie męczyć się fizycznie nie trzeba. Bo nie ma przy czym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Zgadza sie probuja, caly czas
![]() Ale Ynk to nieprawda ze bez sily mozna Ja mam pewna wladze nad swoim psem (psychiczna) ale czasami nie da sie inaczej tylko lot w powietrze i gleba na plecy, albo jeszcze ugryzc psa w morde....tak przy wiekszym wykroczeniu, albo zeby go poustawiac ostatnio mialam takie zdarzenie: puscilam Amberka luzem przed dom, bylo pusto a ja akurat wrocilam, wiec sie piesek niech pocieszy troche na zewnatrz, wskoczyl do auta, pogmeral w siatkach z zakupami, znalazl w aucie stara pilke, ktora mu zaraz rzucilam niestety nie zauwazylam ze akurat sasiedzi z 10m dalej wypuscili (tez luzem) psa no to Amber wystartowal i chcial mu szybko uswiadomic ze okolica jest strzezona przez wilczaki ![]() oczywiscie ja za nim, no to tylko Amber zdazyl dobiec do psa i powarczec i juz zmykal, bo wie ze ja mu nie podaruje... ![]() nie mialam wiec jak go ukarac ale szybko nadazyla sie okazja w domu ![]() piesek "nie doslyszal" komendy na miejsce jak przyszli goscie, a ze mialam go na wyciagniecie reki skarcic bylo latwo jeden chwyt, raz zebami w pysk i na miejsce pedzil juz, sluch sie poprawil :P zadnego bicia, krzykow, silowania sie ale sama psychologia to za malo psychicznie to manipulujemy facetami, z psem trzeba czasem i fizycznie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Distinguished Member
|
![]()
hehe
słuchajcie, ja nie mówiłam o przemocy, tylko o tym, jeśli między nimi bedzie jakieś ostre starcie.. choć ne powinnam do tego dopuścić, ale nie wiadomo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
czy jak pies skarci psa to przemoc?
wczuj sie w role ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |