![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Distinguished Member
|
![]()
Jak jest z Waszymi Wilczakami - śpiewają do Księżyca lub podczas nieobecności pana płaczą, czy może jedynie szczekają?
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Agnieszka z Vargiem i Bingasem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Taro z Czeneką wyją krótko jak jesteśmy u sąsiadów z góry lub np poza domem. Psy wyczuwają, że gdzieś tu blisko są pańcie i "śpiewają" jak mawiają sąsiedzi.
Wczoraj jednak postanowilem zrobic experyment i na przemian puszczać Taro 2 różne wilcze wycia ze stronki: http://www.wilki.most.org.pl/wycie.html Taro najpierw dziwiąc się patrzył na mnie, a potem już dostosował się i pięknie "śpiewał" iście po wilczemu, za jakiś czas włączyła się Czeneka i tym sposobem dobre 15 minut miałem koncert. Ja zanosiłem się śmiechem bo myślałem że nic z tego nie wyjdzie. Tzn. Czenekę rozzwyć to nawet ja potrafię ale Taro?? Kurczę Górniak mi rośnie.
![]() |
#3 | |||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Amber przy mnie nigdy nie wyje
![]() ale udalo mi sie uslyszec troche w Lazne, no i Jolka zrobila fotki jak wyl, wiec chyba umie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Ale kilka razy slyszałam jak wyła jako już dorosły pies, zawsze gdy cos ja zaniepokoilo - ciarki wtedy chodzą po krzyżu.... Kiedyś jamniczka sąsiadki przez pomyłkę pozostała na zewnątrz mieszkania i w ciemności miotała sie po klatce schodowej .... Wtedy Tina postanowiła jej pomóc. Żebyście słyszeli to wycie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Varg jak widzi kogoś za oknem, czy słyszy dzwonek to... Dom wariatów, po prostu ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Ja to Wam zazdorszczę tej watahy ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
love and terror
|
![]()
ech ten Bolo Wszystko na niego!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
ale nic nie przebije wycia na obozie szkoleniowym, gdzie wilczakow jest masa i nakrecaja sie nawzajem
jednak chyba najdziwniejsze jest ze wilczaki wyja stadami ![]() jak "Perony" wyja to Amber sie nie dolacza, no i z innymi bylo podobnie potem jednak sie rozkrecaja i wyja razem co innego to szczekanie jak ktos idzie, wtedy wszystkie szaleja Amber tez strasznie szczeka jak ktos zadzwoni do drzwi, albo podejdzie pod dom, no i nakrecaja sie z Asterem i tez przekrzykuja |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() A czy czujemy się bezpiecznie? O tak. Tylko jakiś ruch się pojawi za oknem, już psy dają nam o tym znać... One są takim nietypowym dzwonkiem do drzwi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() A jeśli Varg okaże się niemuzykalny, zacznie fałszować a la Bolo, do tego polubi wycie, a Bingo zacznie go naśladować? Dopiero będziesz miała W-wską, sorry, Białostocką Jesień? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
jak otwieram tę stronkę, to włącza mi się 3. sekundowe wycie i to koniec
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
Kiedys z moim przyjacielem , ktory jest szczesliwym posiadaczem husky'ego wybralismy sie do niego na dzialke.
Wypilismy pare piwek posiedzielismy przy ognisku takie tam.Kolo polnocy -jako ze byl srodek lata niesamowita pelnia i te pare piwek postanowilismy isc na spacer (z psem oczywiscie ) zaznaczam ze dzialka jest w srodku lasu ![]() Jakim cudem po godzinie bladzenia po lesie wyszlismy na otwarty teren ktory okazal sie byc miejscem w ktorym kopany byl piasek na budowy.Krajobraz jak w gorach piekna pelnia (i te piwa ..)stwierdzilismy ze musimy zdobyc gore. Pies oczywiscie zdobyl ja kilka razy poniewaz strasznie podobalo mu sie zbieganie na nas po piachu i spychanie nas . W koncu dotarlismy. I wtedy zapadla brzemienna jak sie pozniej okazalo decyzja zeby nauczyc pieska wyc bo w koncu ma wilczych przodkow i wogole. Zaczelismy z kumplem spiewac na dwa glosy w sposob ktory naszym zdaniem nasladowal wilcze wycie, na co pies ktory byl jedyna istota zdolna znalezc droge do domu spojzal sie na nas w niemym przerazeniu i dal noge . do domu dotarlismy rano, pies czekal na nas grzecznie doszlismy do wnosku ze to madre zwieze Pozdrawiam Krzysiek |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
love and terror
|
![]()
To wycie jest cudne! Za pierwszym razem to mialam nawet taki maly dreszczyk
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |