|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Witajcie!
mam pytań kilka dotyczących "zaistnienia" w ZKwP ![]() - czy powinienem przed rejestracją Młodej na własną rękę przetłumaczyć rodowód, czy ZKwP robi to samemu? - czy wystarczy, że zarejestruje Młodą i wniosę opłatę,a także dodatkowo stanę się członkiem? czy muszą zrobić coś jeszcze? - czy jest coś za co nie warto płacić (w sensie, że się nie przyda jeśli jestem zwykłym "posiadaczem")? - czy rejestracja odbywa się w zarządzie głównym, czy w oddziale na lubelskiej? wiem, że mogę spytać o to u źródeł, ale ja się na tym kompletnie nie znam i chcę najpierw zasięgnąć Waszego doświadczenia, co by nie zostać naciągniętym, albo zrobić coś czego nie będę rozumiał i wyjdzie na niekorzyść Młodej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Gaga - dzięki
![]() Z tym naciąganiem...strzeżonego Pan Bóg strzeże, a moja niewiedza wiąże się z moją naiwnością w tej kwestii ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ja ostatnio robiłam rodowód i nikt mnie nie naciągnął bo chyba nawet nie ma takiej możliwości.
Idż do oddziału w Twoim mieście, zapisz się do ZKwP (wypełnia się formularz) i opłać składkę (chyba 60 zł). Dostaniesz legitymację członkowską i można wtedy zgłosić psa. W tym celu wypełnia się drugi formularz (kto jest właścicielem, dane adresowe itp.), daje się metrykę i płaci się za zgłoszenie i rodowód. Nie wiem jak jest z tłumaczeniem, ja mam psa z Polski, więc na polskiej metryce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Nie wiem czy przy rejestracji przydomka hodowlanego czegoś się nie płaci, i w Twoim przypadku taka opłata potencjalnie (w przyszłości) może mieć miejsce. ale panie są miłe, wszystko Ci powiedzą, weź Wonderkę ze sobą, jak trafisz na dyżur sekcji I grupy (do sprawdzenia na stronie www kiedy są dyżury) to przy okazji możesz podopytywać o różne sprawy a Wondera będzie gwiazdą dyżuru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
O, to ważne informację(przydomek)! no i nie wiedziałem, że mogę Młodą zabrać...ekstra! będzie socjal ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|