Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Różne

Różne O wszystkim co jest związane z CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-01-2011, 22:07   #1
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Wonderfull Wolf ES's Avatar

Default jak to się robi - ZKwP

Witajcie!
mam pytań kilka dotyczących "zaistnienia" w ZKwP a mianowicie:
- czy powinienem przed rejestracją Młodej na własną rękę przetłumaczyć rodowód, czy ZKwP robi to samemu?
- czy wystarczy, że zarejestruje Młodą i wniosę opłatę,a także dodatkowo stanę się członkiem? czy muszą zrobić coś jeszcze?
- czy jest coś za co nie warto płacić (w sensie, że się nie przyda jeśli jestem zwykłym "posiadaczem")?
- czy rejestracja odbywa się w zarządzie głównym, czy w oddziale na lubelskiej?

wiem, że mogę spytać o to u źródeł, ale ja się na tym kompletnie nie znam i chcę najpierw zasięgnąć Waszego doświadczenia, co by nie zostać naciągniętym, albo zrobić coś czego nie będę rozumiał i wyjdzie na niekorzyść Młodej ?
Wonderfull Wolf ES jest offline   Reply With Quote
Old 05-01-2011, 22:10   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Wonderfull Wolf ES View Post
Witajcie!
mam pytań kilka dotyczących "zaistnienia" w ZKwP a mianowicie:
- czy powinienem przed rejestracją Młodej na własną rękę przetłumaczyć rodowód, czy ZKwP robi to samemu?
- czy wystarczy, że zarejestruje Młodą i wniosę opłatę,a także dodatkowo stanę się członkiem? czy muszą zrobić coś jeszcze?
- czy jest coś za co nie warto płacić (w sensie, że się nie przyda jeśli jestem zwykłym "posiadaczem")?
- czy rejestracja odbywa się w zarządzie głównym, czy w oddziale na lubelskiej?

wiem, że mogę spytać o to u źródeł, ale ja się na tym kompletnie nie znam i chcę najpierw zasięgnąć Waszego doświadczenia, co by nie zostać naciągniętym, albo zrobić coś czego nie będę rozumiał i wyjdzie na niekorzyść Młodej ?
Na nic Cię nie naciągną Opłacisz składkę, pewnie jakieś opłaty w związku z rodowodem (nie wiem jak to jest z tłumaczeniem), dostaniesz legitymację i już I zdecydowanie udaj się na Lubelską

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 05-01-2011, 22:15   #3
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Gaga - dzięki
Z tym naciąganiem...strzeżonego Pan Bóg strzeże, a moja niewiedza wiąże się z moją naiwnością w tej kwestii
Old 05-01-2011, 22:21   #4
Rybka
Member

Rybka's Avatar

Ja ostatnio robiłam rodowód i nikt mnie nie naciągnął bo chyba nawet nie ma takiej możliwości.
Idż do oddziału w Twoim mieście, zapisz się do ZKwP (wypełnia się formularz) i opłać składkę (chyba 60 zł). Dostaniesz legitymację członkowską i można wtedy zgłosić psa. W tym celu wypełnia się drugi formularz (kto jest właścicielem, dane adresowe itp.), daje się metrykę i płaci się za zgłoszenie i rodowód.
Nie wiem jak jest z tłumaczeniem, ja mam psa z Polski, więc na polskiej metryce.
Old 05-01-2011, 22:29   #5
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Nie wiem czy przy rejestracji przydomka hodowlanego czegoś się nie płaci, i w Twoim przypadku taka opłata potencjalnie (w przyszłości) może mieć miejsce. ale panie są miłe, wszystko Ci powiedzą, weź Wonderkę ze sobą, jak trafisz na dyżur sekcji I grupy (do sprawdzenia na stronie www kiedy są dyżury) to przy okazji możesz podopytywać o różne sprawy a Wondera będzie gwiazdą dyżuru

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 05-01-2011, 22:35   #6
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Nie wiem czy przy rejestracji przydomka hodowlanego czegoś się nie płaci, i w Twoim przypadku taka opłata potencjalnie (w przyszłości) może mieć miejsce. ale panie są miłe, wszystko Ci powiedzą, weź Wonderkę ze sobą, jak trafisz na dyżur sekcji I grupy (do sprawdzenia na stronie www kiedy są dyżury) to przy okazji możesz podopytywać o różne sprawy a Wondera będzie gwiazdą dyżuru

O, to ważne informację(przydomek)! no i nie wiedziałem, że mogę Młodą zabrać...ekstra! będzie socjal
Reply

Posting Rules