![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Hej,
Ponieważ u wilczaków żółty kolor oczu jest normą, to mam do Was pytanie, może się spotkaliście z czymś takim. Dwa moje pierwsze grenlandy, Sayuk i Shantu, mają cudne żółte oczy. Właśnie przestają.... ![]() ![]() U Shantu ten proces jest posunięty nieco dalej niż u Sayuk, ale to Sayuk zawsze miała bardziej żółte oczy. I co ciekawe, żółty kolor oczu uzyskały w dokładnie takim samym procesie... ![]() Szkoda mi nieco, bo ten ich żółty kolor był niesowitym znakiem rozpoznawczym i nadawał im charakterystyczny dziki wygląd. Zastanawia mnie, czy ten żółty zniknie całkiem... I nie umiem sobie wyobrazić jeszcze, jak będą wyglądać z ciemnobrązowymi tęczówkami... Ale sam proces / procesy wydają mi się strasznie tajemnicze, wręcz mnie niepokoją. Czy to w ogóle normalne i może powinnam się zacząć niepokoić ? ![]() ![]() Mają teraz skończone 4 lata, są w kwiecie wieku. Możecie mnie wspomóc jakąś wiedzą, radą...? ![]() Last edited by Manu; 20-03-2011 at 15:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
intrygujace!niestety nie mam bladego pojecia czego moze byc wynikiem taka zmiana barwy...chyba poradzilabym sie specjalisty. Wydaje mi sie to raczej jakims procesem zwiazanym z wiekiem ale co tu gdybyac jak wiedzy brakuje...Manu daj znac jak sie czegos dowiesz, jestem bardzo ciekawa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
troche poczytalam wszedzie sugeruja porade u specjalisty, głownie ze wzgledu na nietypowosc takich zmian u dorosłych osobników. Lepiej dmuchac na zimne
![]() Kiedys gdzies czytalam o zwiazku wątroby z takimi zmianami ( zaburzenia metabolizmu powoduja odkladanie sie pewnych substancji w rogówce czy gdzies tam i to moze wywolywac zmiany w kolorystyce oka...)- ale to tylko skrawki informacji wyrwane internetowi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Skontaktowałam się już z lecznicą Jacka Garncarza, ma do mnie dziś późnym wieczorem zadzwonić. A na jutro jestem umówiona do swojej lecznicy, jeden z moich dwóch wetów ma całkiem sporą wiedzę w temacie okulistyki, szkolił się u pana Garncarza. Jak coś, będzie się u niego też konsultował.
Zobaczymy, co z tego wszystkiego wyniknie, bo teraz to się zaczęłam bać... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Nie bój nic! Podebatują nad diablątkami najlepsi spece, będzie dobrze
![]() ![]() Będzie dobrze! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |