![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Distinguished Member
|
![]()
Chyba mam się czym pochwalić...
Nie bywałam z Vargiem na placu szkoleniowym przez około dwa miesiące, od czasu, gdy skończyliśmy obronę (drugą "turę" zaczniemy, prawdopodobnie, na jesień). Już od razu po zakończeniu obrony planowaliśmy jakieś nowe szkolenie, czy coś, bo chciałam, żeby Varg bywał po prostu na placu, nie opuścił się w nauce ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Agnieszka, zafascynowana PT2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() Pobaw sie tak z Vargiem i za moment nie bedzie mial klopotu z odnalezieniem Twojego koziolka ![]() Quote:
A jak duze je masz? Jak cos ponad 1 MB to podeslij na [email protected], chyba ze masz photoshopa to napisze Ci jak zmniejszyc... I gratulujemy sukcesow w szkolnej lawie! Oby tak dalej!! ![]() A mlody zgubil pierwsza dwojke...i slowo ze nie ja mu ja wybilam ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() ![]() A tak z troche innej beczki, to zimą bawiłam się taką niewielką piłeczką kauczukową z Vargiem, którą on wprost uwielbia i jak były te duże śniegi, to w końcu się nam zakopala ta piłeczka gdzieś no i nie moglam jej znaleźć ani ja, ani pies... Przyszła wiosna, śniegi stopnialy i pewnego dnia na podwórku Varg podmaszerował do mnie uradowany własnie z tą piłeczką w pysku... ![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
love and terror
|
![]()
Brawo
![]() Z tym ze sie nie cwiczy i pozniej wraca na plac to to prawda jest... ![]() ![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Tu jest caly regulamin: http://www.zkwp.pl/regulaminy/REGULAMINY%20PT.pdf |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
My jak na razioe mamy zdany wewntrzny PT1, za jakiś czas może i PT2 będzie, jeśli jeszcze się je zdaje ![]() No a tak swoją zdrogą, to korzystnie, że tak "połączono" je? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Distinguished Member
|
![]()
W sumie to już sama nie jestem pewna
![]() Egzamin, ktory zdawaliśmy, był przeprowadzany na placu, z sędzią, po zdaniu psy dostały dyplomy z ilością otrzymanych punktów za poszczególne komendy, itd., a najlepsze trzy psy chyba dostały też jakies nagrody, nie pamiętam. To było we wrześniu 2004. Po zdaniu tego egzaminu jedne psy poszły na obronę, drugie na PT2, a inne przestały ćwiczyć ogolnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Wszystko zalezy od tego jak wygladal dyplom. Przy oficjalnym egzaminie dostajesz "Swiadectwo z egzaminu na Psa Towarzyszacego PT". Na gorze znajduje sie zielone logo ZKwP i GKSP (Glownej Komisji Szkolenia Psow). Dodatkowo na swiadectwie musi znajdowac sie piecztka Sedziego Kynologicznego oraz Oddzialu ZK (w Twoim przypadku bialostockiego oddzialu Zwiazku)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Distinguished Member
|
![]()
Sprawdziłam. Nasz dyplom tego nie zawieral, zreszta jest tutaj napisane, że egzamin był organizowany przez nasz ośrodek, na czo wczesniej nie zwrociłam uwagii...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Wlasnie znalazlem na stronach Zwiazku jeszcze taki komunikat: "GKSzP przypomina, że organizatorem wszelkich egzaminów IPO oraz PT są oddziały ZKwP. Psy szkolone w zakładach prywatnych przystępują do egzaminu eksternistycznie".
Ale to nic straconego, bo za tydzien macie zawody w Bialymstoku, ktore sa zgloszone w ZKwP i jesli uzyskasz tam potrzebna ilosc punktow, to powinnas automatycznie dostac swiadectwo zdania PT. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|