![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Szlag mnie zaraz trafi i chyba wszystkie oszczednosci przeznacze na jakiegos platnego zabojce
![]() Prawie 7 lat temu, gdy decydowalismy sie zaprosic psa do naszego zycia, bralismy pod uwage ze pracujemy "na zakladke", Roman na dwie zmiany : z czego wynika ze pies sam w domu jest max 5 - czasem 6 godzin. Nie zdecydowalibysmy sie na psa pracujac w tych samych godzinach 8 h. No i wlasnie przed chwila dostalam telefon od Romka, ze drodze wyroznienia zmieniaja mu system pracy - na jednozmianowa !!!! Ze niby lepiej, wiecej kaski i ogolnie tak: faktycznie jest to lepiej ale nie w naszej sytuacji!!! ![]() Wychodzi mi ze albo psy beda same 8 godzin albo...przyjdzie mi je oddac ... ![]() pewnikiem kogos dzisiaj zabije...albo zwolnie sie z pracy ![]() Zycie jest do kitu..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Distinguished Member
|
![]()
Gaga, nie szalej, ułoży się szybciej niż sądzisz:
1. psy mają duże możliwości przystosowawcze 2. są dwa, więc nie będą się nudzić 3. znajdziecie jakiegoś miłego sąsiada lub Narvano-podobną panienkę, która za grosik będzie je wyprowadzać pod Waszą nieobecność Będzie dobrze, zobaczysz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Nie tak latwo mi teraz tak optymistycznie patrzec na sprawe:
1. nie chodzi o przystosowanie...jakos nie umiem sie pogodzic z tym ze mam sobie psy wiec je trzymam dla przyjemnosci 8 godzin same i bez chocby siku ![]() 2. wyprowadzic Gige? no moze ale Cheitana? obawiam sie sporej rotacji na stanowisku dog-sitter ![]() A ja wlasnie z pelnym przeswiadczeniem o swojej racji w ksiazce walnelam tekst ze jak Cie nie ma po 10 godzin to nie kupuj psa....i jak ja mam to do kupy teraz zlozyc?? Wlasnie wymyslilam ze musze isc do szefowej i sprobowac zmienic sobie godziny pracy...na 7 rano...zyskuje w ten sposob godzine i psy zostawiamy "tylko" na 7 godzin...co prawda wiaze sie z tym wstawanie o 5 rano ale cos za cos....no i nie wiem czy sie zgodzi....ew. przejscie na 3/4 etatu......mam ochote napisac wielkimi literazmi slowa, ktorych publicznie pisac nie wypada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
spokojnie, popieram Rone, nei ma co sie martwic. Rano tylko na dluzszy spacer i powinno byc dobrze, chyba do pracy psa nei mozesz wziac? pozdrawiam~!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Do pracy? Nie bardzo..okazyjnie od czasu do czasu tak ale na stale to niekoniecznie
![]() Sluchajcie : a moze ktos chce je kupic?? Niedrogo sprzedam...jednego, drugie idzie w pakiecie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
GAga psy naprawde nie musza miec caly czas towarzystwa. Oczywiscie wola ale nie musza...
Z sikaniem tez te kilka godzin to nie problem! Rozumiem ze zburzyli Ci zycie poukladane, ale za to bedziecie wiecej widywac sie z Romanem ![]() ![]() U nas psy jak nie ma "panci" to caly czas SPIA! Nie laza, nie mysla, nie kombinuja, spia calutki czas. Mysle ze u Was moze byc podobnie... Uszy do gory ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Distinguished Member
|
![]()
Nie mam doświadczenia, więc nic nie mogę doradzić, ale życzę Ci Gaga, żeby wszytko się ułożyło. Dobrze będzie, trzymam kciuki! Na pewno znajdziecie jakieś rozwiazanie, głowa do góry...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
No moze schronisko jeszcze troche poczeka na nowych lokatorow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
love and terror
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Myslę, ze Cheitan nauczy sie dobrych manier przy Gidze i bedzie greczny; gorzej, jak pies zostaje w pojedynke, wtedy moze niszczyc, a tak nie powinno byc problemu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Na dobre maniery nie mam co liczyc...ale klatka bedzie otwarta, chrzanie! na tyle godzin ni ebed psa zamykac, zwlaszcza ze on wlasnie dorosl rozmiarami do samej klatki!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Tmave Zlo
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() A 7 godzin to naprawde nieduzo (choc ja sie ciesze, za moj Ulubiony Mezczyzna ma taka prace, jaka ma i nasz ew piesior nie bedzie sam dluzej, niz przez te 5-6 godzin. Chyba, ze zdarzy sie jakis kataklizm, jak u Was ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
love and terror
|
![]()
Gaga-jak wszyscy Ci pisza, 7 godzin to nie duzo!
Wiem po nas, ja siedzie 7 godzin w szkole, za rok moze 8 i... nic ![]() Pies spi albo siedzi na oknie ![]() ![]() Dasz rade! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Distinguished Member
|
![]()
Narvana, ale Trejsi to nie wilczak
![]() Ale swoją drogą to prawda - zawsze lepiej te 7 godzin niż 9. Chłopak może przynajmnije się nauczy cenić czas spędzony razem z pańcią... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
love and terror
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Trejsi tez swojego czasu mi kasowala chate i dalej to robi, zamykam wtedy (jak wychodze) pokoje i ma do dyspozycji: kuchnie, przedpokoj i ubikacje i...spi. Czasem gdy wychodze na krocej to nie zamykam wtedy, sa male zniszczenia (pogryzione chusteczki czy brak czekolady ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Marzenko, polecam ponowna lekture wyczynow Halli
![]() I nie spierajmy sie kto zrobi wiecej szkod bo wyjdzie na to ze Amber to nie wilczak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Quote:
![]() Pisalam juz ze Roman przesunal sobie godzimy pracy - ja na ten tydzien tez, wiec od jutra co prawda wstaje wczesniej ale psy sa same juz tylko max 7 - liczac dojazdy..tyle , ze ja zacvzynam bic rekord swiata w predkosci jazdy na rowerze przez miasto ..13,5 km mam zamiar zrobic w max pol godzinki...a to nie bedzie latwe ![]() Quote:
![]() tylko wiesz? Ja bym sie na Twoim miejscu zastanowila i juz zaklepala jakies kolejne szczenie...cos mi sie widzi ze ta suka bedzie Andrzejowa - nie Twoja ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
Dla tych. co to wpierali we mnie jakich to dobrych manier od Gigulca sie nauczy Cheitan przedstawiam obraz zastany po powrocie do domu...zaznaczam, ze pobilam rekord swiata w jezdzie na rowerze pod gore i pod wiatr, wygladalam jak upior, z wrazenei nie moglam znalezc kluczy i czekalam czy uslysze dwa glosy - znak ze oba zyja
![]() Oba a jakze! cale i zdrowe za to na podlodze: dwie kaluze, wyciagniety i pogryziony kabel od internetu a na podlodze w korytarzu przedsmak tego co dzialo sie w pokoju... ![]() jak sie okazalo mlody zaczytal sie w pisemkach komputerowych..oj zle to wrozy na kolejne dni ![]() albumy ze zdjeciami mlodej Gigi tez przegladal... ![]() w tym balaganie sam sie pogubil i co chwila platal w kabel... ![]() zobaczymy co pokaze jutro..jutro sa same pol godziny krocej....moze bedzie mniej balaganu? A moze ktos nadal bedzie twierdzil ze przeciez towarzystwo i nauka dobrych manier?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|