![]() |
![]() |
|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Powiedzcie skąd ta cisza? Czyżby zbieg okoliczności, że nikt akurat nie ma nic do powiedzenia czy akurat jest w podróży czy też ... no właśnie, co? Wcześniej (co mnie radowało !!!) na liście znajdowało się różne rzeczy , a to ktoś chciał się podzielić super pomysłem czy też wyczynem swego psiaka, a to mądrymi radami czy spostrzeżeniami a teraz ... cisza...Nie wiem czy ta ja jakś nie taka, że brak mi tego ...
Mogę zacząć: Taro-Harry właśnie dokończył swego dzieła (pomimo namordnika) : pokazał nam jak zbudowano wersalkę wewnątrz, czyt. jak połączono sprężyny, jakich użyto materiałów do środka (typu trawa etc). Czy ktoś wie co słychać u Joanki i Halli, jakieś szalone wyczyny siostry Tara? Kornelia, Sebastian i psiaki |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
ha, my narazie oswajamy forum; nie powiem ale z lista bylo wygodniej...
a do tego mamy obecnie w domu doroslego "szczeniaka" na jakis czas... Pozdr Kamila |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Adam jest w Anglii Przemek na Slowacji Joanna czeka na lacze Halla zbiera sily Kamila? Bartek...na pasiece(?) Ja wraz z reszta stada mam dyzur na trasie Pabianice-Lodz-Warszawa Daniel z Pinky dotrzymuja nam towarzystwa Lodz zaliczyly tez Max i Amber A reszta ...? Modli sie, aby miec choc chwile spokoju. Nam bedzie to dane dopiero za jakis tydzien (jak dobrze pojdzie) Pozdrawiam, Margo_ponownie_pakujaca_walizki
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() A poniewaz tego dnia okazalo sie, ze do domu bedziemy wracac tramwajem, to by zyc w zgodzie z przepisami, kaganca dorobila sie i Belka. Teraz czekam na opinie, ze wilczaki to taka agresywna rasa, bo po wystawach chodza w kagancach ![]() ![]() A co do powrotu do domu: ALE JAZDA! Lodzkie tramwaje bija Lunapark, Phantasialand i Disneyland razem wziete! ![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Co do Lodzi to niewatpliwie cala chwala nalezala do Bola
![]() Wlecial na ring z zadartym ogonem i pozostal zwyciezca do konca, widac bylo , ze go to rajcuje!!! Widzialam fotki Jolly z drugiego malzenstwa ![]() czy ten jej daleki facet nie wyglada troche jak Agar do Miszy? Amber ostatnio znowu powaznie zachorowal ![]() objawia sie to czesciowa gluchota, glownie w lasku, czesciowym zanikiem pamieci, glownie przy komendach, i czesciowa slepota gdy mowie Piesku Tu Jestem ![]() Jesli wiecie co to za choroba to pomozcie! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Oj, brzmi to niebezpiecznie znajomo... Alzheimer to chyba nie jest...więc może to jakaś choroba wilczakowa???????? Nasz piesio zdradza wszystkie te powyzsze objawy!!!!!! Wobec tego pytam tych co mają starszych wilczaków (bo póki co dotyczy to tych 10-miesięcznych
![]() ![]() ![]() Kornelia i "chory" Taro |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
jak dlugo trwa choroba : to dopiero jej poczatki, czasem objawy sie nie nasilaja, ale wszystkie czeweczki sa jej nosicielami : [ bez wyjatku... (z auto-psi)
tak wiec skutecznego usmierzania objawow pozdr Kamila p.s. nie dajcie sobie czasem wmowic ze to bledy wychowawcze : ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Może trochę późno,ale chciałabym skorzystać z okazji i podziękować rodzince Peronów za gościnę, było świetnie. Nie spodziewałam się, że tak mile spędzę czas. No i wystawa - pierwsza w życiu! Szybko pojechaliśmy, bo nie wiedzieliśmy, że IOWA może jeszcze startować w innej "konkurencji". Ale jak to mówią "pierwsze koty za płoty" i daliśmy ostatnią szansę dla innych psiaków na pierwsze lokaty. Na innych wystawach nie damy im szans!!!! Ale tak poważnie- to mieliśmy okazję zobaczyć jak postępuje się z tymi psami, jak zachowują się w grupie, jakie mają możliwości. To naprawdę dużo, i żadna książka nie jest w stanie opisać sytuacji i zachowań indywidualnych psów jakie można było zaobserwować- dla właścicieli motywacje i wskazówki do szkoleń. A jaka przyjemność obcować jednego dnia z tyloma psami, pogłaskać, poprzytulać, nacieszyć się ich pięknem. WIELKIE DZIĘKI!!! Zdjęcia (3) w przyszłym tygodniu. Jolka z Kamilem |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() Quote:
1) Albo przejdzie - tzn jesli z psem bedziesz pracowala i pilnowala, aby wszystko wrocilo do porzadku 2) Albo tak juz zostanie... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
My dolaczamy tapicerke z naszego auta od Garusia... ( a juz mielismy nadzieje ze sie uchowa...) pozdr Kamila (beowulf) i podrozujaca z Bartkiem reszta chwilowo wiekszego stada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
|
![]() Quote:
![]() Pozdrowionka Daniel i Pinki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Junior Member
|
![]()
Moze chce przebic Maca i Microsoft...nie proponowala Ci jeszcze udzialow ; )
Kamila (beowulf) Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Hej Daniel fajne logo!
Powiedz lepiej jaka Pinki sie zrobila malpa i jak warczala na mojego wciaz jeszcze szczeniaczka Amberka! Niezle go ustawiala, a raz nawet powalila Belke na lopatki!!! Po prostu sukces uderzyl jej do glowy |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | ||
|
![]() Quote:
![]() Pozdrowionka Pinki i Daniel(Baraterstwo Wilczakoow) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() Quote:
Nie nie to nie zaden sukces tylko dorastanie ![]() Pozdrowionka Pinki i Daniel(Braterstwo Wilczakoow) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|