![]() |
![]() |
|
Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
ona poluje ale nie zjada ofiar po prostu mi je pokazuje na poczatku bylo to przerazajace i karcilam ja za to ale teraz juz wiem ze ona po prostu taka juz jest jej instynkt jest silniejszy myslalam tez o wprowadzeniu diety - suchy pokarm przez jakis czas a co do zeberek to nie ma szans na ich wyczucie ;-( ale jak ja wzielam byla tak strasznie chuda ze bylo jej widac zebra (zaadoptowalam ja w styczniu jako 2,5 letniego pieska (moze za szybko w zbyt krotkim czasie utyla ?)pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Licho nie śpi...
|
![]() Quote:
a na co ona poluje? nie boisz się puszcząć jej tak luzem bez opieki i kontroli do lasu? a wnyki, myśliwi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wilczy Duch
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
shilla poluje na wszystko co sie szybko rusza w lesie u nas w wałbrzychu jest sporo zwierzyny w wiekszosci przypadkow nie dogania ofiary ale niestety zdarzylo jej sie zagryzc jakies zwierzatko a ile było płaczu i tłumaczenia ale to na nic |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Licho nie śpi...
|
![]()
http://www.tvn24.pl/2069578,12690,0,0,1,wideo.html
Jesteś pewna? Mojego taty sunia wróciła z lasu gdzie też nie ma myśliwych oplątana wnykami, za którymś kolejnym wypadem już nie wróciła... ![]() Dlatego jestem przewrażliwiona. A pozwalanie psu na polowanie i płoszenie dzikich zwierząt pozostawię bez komentarza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wilczy Duch
|
![]()
AnetaW. ja wiem jak jest... ale wiem ze np. tak jak u mnie,lasy sa zupelne czyste od ludzi zadnych krwi, jedyni 'mordercy' to ..wedkarze. Ja rozpoznalam juz swoje tereny i mam pewnosc,wiec zawsze je puszczam by sie wyszalaly,na szczescie nie maja zapedow morderczych,bardziej wola sie czaic i niby atakowac,ale z maarnym rezultatem..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
wiem ze moze to wygladac zle ze moj pies poluje ale zawsze mam dylemat albo wyjsc z nia do lasu kolo domu i pozwolic sie jej wyszalec (bardzo tego potrzebuje ma to w naturze ) w lesie jest najszczesliwsza na swiecie,iskrzą jej sie oczy jest radosna czasami kosztem niestety innych malych zwierzatek (ale to zadko sie zdarza)czy trzymac ja na uwiezi i wychodzic tylko na smyczy ona wtedy jej po prostu nieszczesliwa nie chce sie załatwić,idzie obok smutna.Zawsze mam ten dylemat ale zawsze tez wybieram szczescie swego psa,nie moge jej unieszczesliwiac...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
Niepotrzebnie ograniczasz mozliwosci. W ogole nie rozumiem dlaczego pies idacy z wlascicielem ma byc nieszczesliwy?? To jakby zaprzeczenie psiejskosci! Czy jesli suka bedzie miala cieczke to w imie uszczesliwiania jej tez bedziesz puszczac ja wolno?
Z psem sa miliony rzeczy do robienia, rzeczy ktore umacniaja wiez miedzy psem a czlowiekiem, pozwalaja psu sie zmeczyc a jednoczesnie wychowuja psa. I to wszystko mozna robic poprzez fajna zabawe. Joanna podawala w innym watku link do bloga Zofii Mrzewińskiej na www.owczarek.pl - polecam serdecznie lekture. Postawe "szczescie mojego psa nawet kosztem zycia drobnych zwierzatek", podobnie jak Aneta pozostawiam bez komentarza ![]() Generalnie dzieki takim postawom mamy coraz wiecej ograniczen, zakazy wstepu do parkow narodowych i inych miejsc. I co z tego ze my uwazamy? Przeciez szkod narobil niefrasobliwy wlasciciel puszczajac w las swojego psa samopas. Bo najwazniejsze, zeby MOJ sie wyszalal, a reszta.. niewazna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
POPIERAM TO CO NAPISAŁA GAGA, może lepiej niech suka biega za rowerem, lub coś ćwiczy zamiast polować. Nie jest naturalnym elementem środwiska i polując zaburza równowagę |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
szkoda ze temat zamiast byc o odchudzaniu ktos sie wczesniej uparl na polowanie mojego psa????? nie wydje mi sie ze psy ktore sa cale zycie na uwiezi sa az tak szczesliwe!!! nie zrezygnuje z puszczania jej wolno w lesie, nie jestem w tym temacie tak na prawde sama bo wiele osob postepuje tak samo! ale u siebie sie tego nie widzi a szkoda.popieram sposob na spedzanie z psem czasu i jazde rowerem - dzieki!!! a co do cieczki to akurat ona jest zabezpieczana przez zastrzyki, i nie wydaje mi sie aby zaburzała jakakolwiek rownowage srodowiska skoro mnostwo zwierzat ginie z "rąk" innych silniejszych,kłósowników,czy giną pod kołami czy to nie jest zaburzanie srodowiska?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Distinguished Member
|
![]()
Joanna mozesz jeszcez raz podac link do tego bloga? chyba przegapialm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
mam swoje sprawdzone trasy na ktorych nie ma mysliwych ani wnyków wiec to jest najmniejszy problem jaki nas dotyczy w lesie do ktorego chodzimy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Link do blogu: http://www.owczarek.pl/zofia/journal...PagePosition=1
darunia-puma - poki mozesz - postaraj sie jednak oduczyc psa takich niekontrolowanych gonitw w lesie. Mialam wczesniej huskiego z odzysku, ktory klusowal i w efekcie wredna pancia zafundowala mu dluga linke ![]() ![]() Wracajac do tematu zywienia, to moja wetka mowi, ze dla doroslego psa o normalnej aktywnosci ona stosuje +/- 75g/1 kg masy ciala + taka sama ilosc wypelniaczy: makaron lub ryz (bardziej dietetyczny) z warzywami. 2 godziny ruchu, to dla mnie standardowa aktywnosc ![]() Jak karmi sie w Barfie nie wiem - moze ktos wiecej napisze na ten temat. Generalnie wydaje mi sie ze Twoja sunia dostaje zdecydowanie za duzo miesa ... Jesli nie bedzie chciala jesc, to mozesz zmiksowac warzywa i wymieszac z miechem. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|