|   |   | 
| 
 | |||||||
| Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  01-06-2011, 11:56 | #21 | |
| VIP Member |   Quote: 
 Osobiscie polecam kazdemu, bo to fajniejsze niz wyjazd wlasnym autem, a ekipa jest taka:   
				__________________ | |
|   |   | 
|  28-06-2011, 20:18 | #22 | 
| Senior Member Join Date: Sep 2008 Location: Sosnowiec 
				 |   

Kto był tu :** Niemiecki obóz wilczakowy - Bad Schönborn/Mingolsheim (DE) ???? Fotki są? Tam chyba była też specjalka jakaś? | 
|   |   | 
|  28-06-2011, 22:15 | #23 | 
| K-Lee Family |   

Byłyśmy, widziałyśmy, zdobyłyśmy    | 
|   |   | 
|  28-06-2011, 22:36 | #24 | 
| love and terror Join Date: Jul 2004 Location: Twardogóra/Gdańsk 
				 |   

No Gia, relacja... Pelna para    | 
|   |   | 
|  28-06-2011, 22:50 | #25 | 
| K-Lee Family |   

Dajcie człowiekowi chwilę odsapnąć   Muszę ochłonąć  Dziś ledwo co popołudniu wróciłam   | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 19:35 | #26 | |
				 |   Quote: 
  znowu Niemców pobiłaś haha | |
|   |   | 
|  29-06-2011, 19:47 | #27 | 
| K-Lee Family |   

hehehe, wyniki które znam dodałam, czekają na dodanie i dopiero wtedy będę mogła wrzucić zdjęcia   Faktycznie ciężko to spotkanie nazwać obozem. Była psia olimpiada w piątek, przeróżne mniej lub bardziej dziwne zadania w niestandardowym wydaniu  Kalinka stanęła na drugiej lokacie  W sobotę wystawa. Około 20 psów i 26 suczek, plus babyki, które miały jakby swoją osobną wystawę, nie ujęte w katalogu, więc nie zanotowałam które się wystawiały a które nie  Rasę wziął chyba Darky Crying Wolf, chyba, bo troszkę co innego było w katalogu a co innego w realu  Najlepszą suką została Alpha Lobin de la Torre - ona ma łapy długie do nieba, sędzia był pod ogromnym wrażeniem  Kalinka w swojej klasie miała jedną konkurentkę i udało się zwyciężyć, więc jest pucharek - dla każdego zwycięzcy klasy było trofeum - i kolejna łapka do championatu Niemiec  Najbardziej dumna jestem z naszych szczeniaczków, które debiutowały na tej wystawie. Oba oceny wybitnie obiecujące, sędzia powiedział, że niestety tylko taką może dać ocenę, choć już zasługują na doskonałe. Amarok pierwszy na 4 pieski, Aslan 4 na 8 suczek, choć łysa jak kolano. Więc debiut jak najbardziej udany  W niedzielę przegląd młodych i bonitacja. Moje "maluszki" zdobyły ponownie oceny wybitnie obiecujące a podczas bonitacji przy okazji zostały "ostrzelane". Rapidkowi strzały nie przeszkodziły spać dalej nieopodal, a Fuercikowi ziewać z gorąca... Poza tym, rewelacuyne spotkanie, możliwość poznania świetnych ludzi, dużo zabawy, śmiechu i niemieckiego piwka. Dużo nowych przyjaźni, postanowień i planów, tak więc za rok będziemy tam znowu  Jakieś pytania jeszcze? | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 20:01 | #28 | 
				 |   

Teraz sezon na łyse przeca   Duże brawka i dla malućkich bardzo duże  A kto sędziował? Zapomniałam, jak Ci się podobał Zeus? | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 20:09 | #29 | 
| K-Lee Family |   

Sędziował Jindrich Jedlicka. Zeus ładny, choć nad jego zachowaniem nieco należy popracować  I łyse łysemu nierówne, Aslan była łysa jak szczur  inne futra miały więcej   | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 20:13 | #30 | |
				 |   Quote: 
   A było nocne, piękne auuuuu???? Spaliście w namiocie? Ile kosztowało? | |
|   |   | 
|  29-06-2011, 20:15 | #31 | 
| K-Lee Family |   

Graba, to może szczegóły na gg?    | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 20:21 | #32 | 
				 |   

Nieeee, masz wiedzę z realu, więc dziel się  My ostatnio spaliśmy w autko, a auuuuu było piękne   | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 20:29 | #33 | 
| K-Lee Family |   

No to auuuu nie było   Nie było takiego zbiorowego wspólnego auuu, bo pojedyncze jak najbardziej. Spałam w namiocie i byłam tam sama z Kalinką  # noce kosztowały mnie 15 euro  Płatne było za namiot, nie za osobę.   | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 20:32 | #34 | |
				 |   Quote: 
 i inaczej - hehe. Jeszcze raz gratki   | |
|   |   | 
|  29-06-2011, 22:42 | #35 | 
| VIP Member |   

Gratulujemy, szczególnie takiego występu ślicznych dzieciaczków, mamusia pewnie dumna?  Jak odsapniesz- opisz proszę te olimpiadę   | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 23:15 | #36 | 
| K-Lee Family |   

Olimpiada bardzo fajna rzecz, totalnie for fun oczywiście i dla chętnych. Nie wiem, czy pamiętam wszystkie zadania, bo było ich sporo   Ale ubawiłyśmy się po pachy  Część pierwsza to odpowiedzi na pytania dot. wilczaków - o sygnałach uspokajających, czy są mięsożerne, roślino czy wszystkożerne, pytania o niemiecki klub, różne takie  Druga część to zadania z różnie pojętego posłuszeństwa i współpracy z przewodnikiem. 2 krótkie tunele które pies ma przejść, pies ma pociągnąć deskorolkę na której są 3 albo 4 kubki wypełnione wodą i nie przewrócić ich. przejść przez tunel z tyczek obwieszonych furgającymi na wietrze taśmami, slalom gdzie właściciel niesie na łyżce piłeczkę tenisową, pies ma przejść kładkę, albo włożyć łapy do 4 pudełek i tak wytrzymać 10 sekund, pokazać jakąś dowolną sztuczkę, zaaportować przedmiot do wyboru (było też frisbee i my to wybraliśmy  ), właściciel musi wrzucić 5 piłeczek do wiadra, a pies w tym czasie ma zostać przy nodze na waruj albo siad, pies ma warować na kocu, a właściciel musi przeciągnąć ten koc kilka metrów, z psem leżącym na nim. Więcej grzechów nie pamiętam  Wszystko to ma być zrobione for fun, bez przymusu, bez pozycji zasadniczej z siad przy nodze itp, aport to ma być przyniesienie przedmiotu, ale można go złapać w powietrzu, można podjąć z ziemi, właściciel może psa rozbawić i nie ma za to punktów ujemnych  Można używać smaczków ile wlezie  Przy ogłaszaniu wyników na lokatach stały miski psie (żeby nie było nowe, w ramach nagrody  ) Otworzono butelke szampana i właściciele 3 pierwszych miejsc musieli wypić szampana z misek klęcząc, bez używania rąk. Jedynm słowem było wesoło i właśnie tak nam się podobało   | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 23:27 | #37 | |
| VIP Member |   Quote: 
  Mam nadzieje na jakieś foty z tej zabawy   | |
|   |   | 
|  29-06-2011, 23:39 | #38 | 
| K-Lee Family |   

Gaga, byłam tama sama z Kalinką...może ktoś nam fotki zrobił, ale nie wiem   a szkoda  Za rok będziemy znowu i napewno będą fotki   | 
|   |   | 
|  29-06-2011, 23:42 | #39 | |
| VIP Member |   Quote: 
 Fajnie byłoby zobaczyć, chociaż na fotkach. Już wiem, że zadanie 4 łap w kartonikach mielibyśmy na zero. U nas chodzi wersja "nie tykaj stope"   | |
|   |   | 
|  29-06-2011, 23:51 | #40 | 
| K-Lee Family |   

Też tak myślałam a udało się to zadanie wykonać   Tyle śmiechu dawno nie miałam   | 
|   |   | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |