![]() |
![]() |
|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Wilkokłak
|
![]()
Ja również chciałam zapytać, bo nie orientuję się zupełnie w tej kwestii, a ciekawi mnie, czy jest jakieś "prawo" pisane bądź nie, czy też dobry obyczaj wśród hodowców mówiący o tym, że suka po przekroczeniu pewnego wieku nie powinna być już kryta? Czy raczej zależy to od konkretnego "przypadku"; jej zdrowia, kondycji itp?
Czy w ogóle ciąża, poród, karmienie jest dla suki bardzo wyczerpujące? A może jest tak jak u ludzi; w tej chwili coraz starsze kobiety decydują się na ciąże i dziecko może nawet dobrze wpłynąć na ich samopoczucie (mówi się nawet, że odmładza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Distinguished Member
|
![]()
A jak jest z psem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
w polsce zniesiono górną granicę dla psów
Zdarza się (bodajże na słowacji), ale po co ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
a u nás v Česku je to tak:
suka traci uprawnienia po 8 roku życia. Ale można się staać o zgodę na dalsze 1 krycie jeśli jest w dobrej formie. A psy-reproduktory až do smrti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A niepisane prawo to takie, ze powinno sie brac poprawke na psa... Zreszta roznice widac golym okiem - juz nawet w klasie otwartej widac suczki cieszace sie doskonala forma i kondycja, jak i takie, ktore bardziej przypominaja "umeczone weteranki"... Zaden dobry hodowca nie uzyje takiej "wyeksplotowanej zyciem" suczki bez wzgledu na jej wiek i regulaminy....
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |