![]() |
#21 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Tak jest w Lufthansie, ale nie wiem czy gdzieś jeszcze. Często to jest luk bagażowy. W tanich liniach zazwyczaj nie można przewozić zwierząt, a jeśli już to i tak decyduje o tym pilot, który w ostatniej chwili może odmówić przewozu zwierzęcia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Co do atestow - to nie jest zle - wiekszosc je ma... Osobiscie polecam wlasnie polskiego zooplusa (dzialal o wiele wolniej niz niemiecki, ale ma klatki transportowe, no i sensowne ceny). Ja klatki biore zwykle bezposrednio w Lufthansie w Berlinie. Nie sa tak 'wypasione' jak te zooplusowskie, ceny maja porownywalne, a nie musze klatki wozic - wystarczy, ze zadzwonie, a juz czeka na mnie na lotnisku... ![]() Caly problem lezy w normach transportu zwierzat... Nie wystarczy, aby klatka byly "jedynie" odpowiednio duza, aby pies wygodnie w niej lecial... to by bylo zbyt latwe... ![]() Generalnie to bzdura, bo efekt jest taki, ze w ogromnej klatce transportujemy malego psiaka... ![]() ![]() Problem wyjasni samo liczenie - np za szczeniaka, ktory z klatka wazy 25 kg trzeba placic tak jak za transport 75 kg... czyli caly transport to oplata za cos co w 1/3 jest psem a w 2/3 powietrzem... I np cena przelotu Jezebeth miala byc wyzsza niz cena przelotu... Pauli... ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
Jedno PS - jesli gdzies MY chcemy leciec z psem to warto zrobic inaczej.... Zamiast wysylac psa jako cargo lepiej zabrac go jako bagaz...
![]() To szybsze, latwiejsze, no i O WIELE tansze...
![]() |
#24 |
love and terror
|
![]()
Tyle zamieszania o nic
![]() Co tam lot ze zwierzakiem-najpierw trzeba nameczyc sie o wize dla czlowieka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|