Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-04-2005, 19:52   #1
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga
Default Własciciele kilkumiesieczniakow...

ile waza (wazyly) Wasze wilczaczki w wieku...3,5 miesiaca?? Bo ja dzisiaj zwazylam Cheitana i jestem w lekkim szoku ( ale sie nie przyznam) Moze dodajcie jeszcze wzrost dla pewnosci?

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote
Old 15-04-2005, 20:37   #2
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

kurcze nie pamiętam ile ważyła Dona....ale na pewno z 15kg, teraz waży 20kg
Galicja jest offline   Reply With Quote
Old 15-04-2005, 22:48   #3
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Default Re: Własciciele kilkumiesieczniakow...

Quote:
Originally Posted by Gaga
ile waza (wazyly) Wasze wilczaczki w wieku...3,5 miesiaca?? Bo ja dzisiaj zwazylam Cheitana i jestem w lekkim szoku ( ale sie nie przyznam)
No ile, ile waży, nie trzymaj nas wszystkich dłużej w napięciu
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 16-04-2005, 16:50   #4
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Send a message via Skype™ to Joanna

Jestem tu krótko, ale dopytywanie się o wagę Cheitana chyba nie ma sensu. Znając (krótko, ale na podstawie reprezentatywnej próby mnóstwa postów) słodki charakter Gagi mniemam, że im mniejsze okażemy zainteresowanie, tym szybciej nam powie
No więc oficjalnie MNIE NIE INTERESUJE WAGA ŁOBUZA .
-
-
-
-
-
ale mam nadzieję, że szkodnikuje w najlepsze i tryska energią. I dla niego . Dla jego Pani pozdrowienia z drugiej strony miasta.
Joanna jest offline   Reply With Quote
Old 17-04-2005, 00:20   #5
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

No no...ladna opinie sobie wyrobilam
Nie no dobra,powiem..gowniarz wazy 19 kg
I naprawde nie jest utuczony,,,chudzina taka,,,,za to jest wielki jak kon! Nikt nie wierzy ze on ma tylko 3,5 miesiaca!!!!

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Old 18-04-2005, 08:09   #6
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

No to miejmy nadzieję, że nie rośnie zbyt szybko i że nie bedzie z tego kłopotów. Tfu! Na pewno nie będzie z tego kłopotów! W końcu to jakoś nie straszliwie dużo... (mam nadzieję...)
Old 18-04-2005, 08:44   #7
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Dziekuje Joasiu ale....niestety jest inaczej...bardzo inaczej
Wiecej napisze jak bedzie bardziej optymistycznie....na razie mam weekend spedzony na pogotowiu i nieprzespana noc...
Zyczcie malemu duzo sily....

チェイタン。
Old 18-04-2005, 08:52   #8
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Życzę małemu dużo siły i żałuję, że nie Twoja wiedza nie pozwala przymknąć oka i wziąć pisanych pocieszycielskich głupotek za dobrą monetę.

Mam nadzieję, że po łikendzie na pogotowiu wszystko już ma się ku lepszemu (i za to trzymam kciuki) i może uda Ci się skryć za monitorem i zdrzemnąć troszkę.
Pozdrowiam ciepło Ciebie i małego.
Old 18-04-2005, 09:40   #9
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Quote:
Originally Posted by Joanna
Życzę małemu dużo siły i żałuję, że nie Twoja wiedza nie pozwala przymknąć oka i wziąć pisanych pocieszycielskich głupotek za dobrą monetę..
Chyba mi mozg nie pracuje Czyzbym napisala cos nie tak?? Nie mialam nic zlego na mysli, zadnych zlosliwosci!! Przysiegam!! Ten jeden, pierwszy raz byl wynikiem tylko i wylacznie mojego "spaczonego" poczucia humoru...obiecuje juz nigdy wiecej!
Jak mam przeprosic??

Quote:
Originally Posted by Joanna
Mam nadzieję, że po łikendzie na pogotowiu wszystko już ma się ku lepszemu (i za to trzymam kciuki) i może uda Ci się skryć za monitorem i zdrzemnąć troszkę.
Pozdrowiam ciepło Ciebie i małego.
Dziekujemy...wyglada na to ze po kryzysie zaczyna byc lepeij, temparatura juz tylko 38,85 maly sam wstal, przewedrowal kilka krokow i zladl miche...w dodatku przywital sie porannie z Romkiem ...moze wychodzi na prosta?? Oby!
A drezmka odstresowujaca bedzie jak juz wszystko wroci do normy....
Nie sadzilam ze bede tesknic za jego psotami....za podgryzaniem....echh....

チェイタン。
Old 18-04-2005, 09:51   #10
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

O rany, teraz ja narozrabiałam Bo ja też nie miałam nic na myśli (złego oczywiście). Cieszę się, że mały ma się lepiej. A przeprosiny zaakceptuję w formie możliwości wytargania łobuza za ucho w niezbyt odległej przyszłości. Z powodu odwołania wystawy nie miałam okazji poznać wilczaka na żywo i w kolorze więc chętie upomnę się o propagowanie, reklamowanie i przybliżanie rasy do Ciebie. W końcu od Ciebie dostałam pierwsze przywitanie na forum
Old 18-04-2005, 10:03   #11
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

W takim razie wsiadaj w co tam masz i przyjezdzaj ..od 18 jestesmy w domu, spacer odrabiam tylko z Giga wiec mozesz sobie sie napawac szczeniakiem do woli
Mieszkamy przy Pulawskiej, tuz za Wilanowska...dokladne namiary polecam na priv. Jesli mozemy liczyc jeszcze na innych gosci to zapraszamy zawsze bardzo chetnie...
W tym tygodniu planowalysmy z Mona i Marusha wspolny spacer na Polach Mokotowskich...ten sie odwlecze ale mam nadzieje, nie na dlugo...wiec Warszawa moze isc w slady Krakowa

チェイタン。
Old 18-04-2005, 14:25   #12
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Quote:
na razie mam weekend spedzony na pogotowiu i nieprzespana noc...
Ojjoj... rozchorował się? przeziębienie jakieś wstrętne czy co?
Też zycze żeby Cheitan szybciutko, migiem, do zdrowia wrócil. Wiem jak to smutno gdy pies choruje Bidulek.
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 19-04-2005, 12:05   #13
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Gaga, jak tam zdróweczko szkrabika? Bo my się tu martwimy
Old 19-04-2005, 12:52   #14
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Nie chciałam pisac poki nie bylam pewna wszystkiego...no nadal nie jestem ale....
Od wczoraj rano Cheitan wracal do siebie...zdecydowanie nie ucierpialy w tej niedyspozycji zeby i ogon
Temperaturka w normie ( mierzona co pare godzin), apetyt wilczy, krok razny
Wyniki - odczyt zdjec rtg i diagnoze udalo mie sie dostac dopiero przed chwila...i wielkie UFFFF>>>.maly po prostu kiepsko sobie syntezuje witamine C i to bylo przyczyna klopotow z lapkami. Niech sie wypowie ktos kto wie lepiej jak to dziala, ja na razie wiem tyle, ze ma to zwiazek z przyswajalnoscia glukozaminy niezbednmej dla prawidlowego funkcjonowania stawow...teraz trzeba to jakos uzupelnic bo jesli by sie te niedobory tak zostawilo to moglyby byc klopoty z osteodystrofia.....
Z moim wetem dopiero sie spotkam to bede wiedziala wiecej. Dzis jeszcze ide z malym na obadanie bo mi wychodzi ze ta goraczka to miala inna przyczyne....moze anginka? Niech go osluchaja....
W kazdym razie alarm zostal odwolany, teraz bedziemy monitorowac uwaznie jego zachowanie , zakupimy mu w hurtowni wagonik witaminki C i od dzis szczeniak bedzie mial zolte jedzonko w postaci slodko-kwasnych dropsow

Oj strachu i nerwow bylo co niemiara....ale juz jest OK .
Dziekujemy za wsparcie i dobre slowa...pozdrawiamy serdecznie juz ze szkodnikiem....to teraz blog powinien nosic tytul "Powrot szkodnika"

チェイタン。
Old 19-04-2005, 20:33   #15
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Powrót szkodnika czczę niniejszym reds red (bo nic innego nie mam w lodówce)
Jeśli chcesz, to pomogę Ci w sprowadzeniu kontenera wit. C - nawet 40 stopowego - choćby z Chin. Napisz tylko słowo.
Swoją drogę taka zdrowa rasa, a tu klops .
Dobrze, że to daje dość ostre objawy, bo jak by tak nie daj Bóg przyspał i wyszło za pół roku???????
Uściski i drapanka za uszkami
Old 19-04-2005, 21:24   #16
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Dzięujemy pięknie...za dobre chęci i Rona! Za wskazania i tłumaczenia...
Dziewczyny to dla Was:

Joasia..rasa zdrowa...tylko że ja kocham wielkie psy...to zdaje sie ze mam drugiego wielkiego...tak bardzo chcial byc duzy ze za bardzo wyciagnal lapki i go zabolaly Ale juz jjest dobrze..bedziemy dbac o malucha jeszcze bardziej...

チェイタン。
Old 20-04-2005, 07:40   #17
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Quote:
Dzięujemy pięknie...za dobre chęci i Rona! Za wskazania i tłumaczenia...
Gaga, naprawde nie ma za co. Dobrze, ze czekoladki wirtualne, bo wlasnie probuję stracić zimowe dwa kilo

Wytarmoś Cheitanka (ale delikatnie!), tyle Wam strachu napędził
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 20-04-2005, 11:23   #18
Joanna
Tmave Zlo

Joanna's Avatar

Gaga, zdecydowanie nie ma za co. To ja dziękuję za "niekonsumowalność" czekoladek szczególnie, że właśnie rozpoczęłam wiosenne basenowanie i taplałam się już o 6:30. Brrrr

A Cheitanowi daj przeczytać, co następuje:
Co za dużo i za szybko, to nie zdrowo.
Old 24-04-2005, 17:36   #19
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
ile waza (wazyly) Wasze wilczaczki w wieku...3,5 miesiaca??
Nie mam pojecia... Nie pamietam....
Ale Camio ma 17 kg - z tym, ze on byl zawsze najlzejszy.... Teraz jest relatywnie ciezki, ale nie mocny, czy ociezaly. Raczej szczuply... Tzn zwykle jest chudy, ale gdy dostanie ekologicznego kurczaka to wtedy robi jest jak paczus...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 24-04-2005, 19:00   #20
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Camio pocztkowo "scigal" sie waga z Cheitanem....teraz roznica jest spora - prawie 3 kg!! WIem! Moze jeszcze trezba je zmierzyc? W klebie i po dlugosci??

チェイタン。
Reply

Posting Rules