![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
ile waza (wazyly) Wasze wilczaczki w wieku...3,5 miesiaca?? Bo ja dzisiaj zwazylam Cheitana i jestem w lekkim szoku ( ale sie nie przyznam)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
kurcze nie pamiętam ile ważyła Dona....ale na pewno z 15kg, teraz waży 20kg
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Tmave Zlo
|
![]()
Jestem tu krótko, ale dopytywanie się o wagę Cheitana chyba nie ma sensu. Znając (krótko, ale na podstawie reprezentatywnej próby mnóstwa postów) słodki charakter Gagi
![]() ![]() No więc oficjalnie MNIE NIE INTERESUJE WAGA ŁOBUZA ![]() - - - - - ale mam nadzieję, że szkodnikuje w najlepsze i tryska energią. I dla niego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
No no...ladna opinie sobie wyrobilam
![]() Nie no dobra,powiem..gowniarz wazy 19 kg ![]() I naprawde nie jest utuczony,,,chudzina taka,,,,za to jest wielki jak kon! Nikt nie wierzy ze on ma tylko 3,5 miesiaca!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Tmave Zlo
|
![]()
No to miejmy nadzieję, że nie rośnie zbyt szybko i że nie bedzie z tego kłopotów. Tfu! Na pewno nie będzie z tego kłopotów! W końcu to jakoś nie straszliwie dużo... (mam nadzieję...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Dziekuje Joasiu ale....niestety jest inaczej...bardzo inaczej
![]() Wiecej napisze jak bedzie bardziej optymistycznie....na razie mam weekend spedzony na pogotowiu i nieprzespana noc... Zyczcie malemu duzo sily.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tmave Zlo
|
![]()
Życzę małemu dużo siły i żałuję, że nie Twoja wiedza nie pozwala przymknąć oka i wziąć pisanych pocieszycielskich głupotek za dobrą monetę.
Mam nadzieję, że po łikendzie na pogotowiu wszystko już ma się ku lepszemu (i za to trzymam kciuki) i może uda Ci się skryć za monitorem i zdrzemnąć troszkę. Pozdrowiam ciepło Ciebie i małego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Jak mam przeprosic?? ![]() Quote:
A drezmka odstresowujaca bedzie jak juz wszystko wroci do normy.... Nie sadzilam ze bede tesknic za jego psotami....za podgryzaniem....echh.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Tmave Zlo
|
![]()
O rany, teraz ja narozrabiałam
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
W takim razie wsiadaj w co tam masz i przyjezdzaj ..od 18 jestesmy w domu, spacer odrabiam tylko z Giga wiec mozesz sobie sie napawac szczeniakiem do woli
![]() Mieszkamy przy Pulawskiej, tuz za Wilanowska...dokladne namiary polecam na priv. Jesli mozemy liczyc jeszcze na innych gosci to zapraszamy zawsze bardzo chetnie... W tym tygodniu planowalysmy z Mona i Marusha wspolny spacer na Polach Mokotowskich...ten sie odwlecze ale mam nadzieje, nie na dlugo...wiec Warszawa moze isc w slady Krakowa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Też zycze żeby Cheitan szybciutko, migiem, do zdrowia wrócil. Wiem jak to smutno gdy pies choruje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Tmave Zlo
|
![]()
Gaga, jak tam zdróweczko szkrabika? Bo my się tu martwimy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Nie chciałam pisac poki nie bylam pewna wszystkiego...no nadal nie jestem ale....
Od wczoraj rano Cheitan wracal do siebie...zdecydowanie nie ucierpialy w tej niedyspozycji zeby i ogon ![]() Temperaturka w normie ( mierzona co pare godzin), apetyt wilczy, krok razny ![]() Wyniki - odczyt zdjec rtg i diagnoze udalo mie sie dostac dopiero przed chwila...i wielkie UFFFF>>>.maly po prostu kiepsko sobie syntezuje witamine C i to bylo przyczyna klopotow z lapkami. Niech sie wypowie ktos kto wie lepiej jak to dziala, ja na razie wiem tyle, ze ma to zwiazek z przyswajalnoscia glukozaminy niezbednmej dla prawidlowego funkcjonowania stawow...teraz trzeba to jakos uzupelnic bo jesli by sie te niedobory tak zostawilo to moglyby byc klopoty z osteodystrofia..... Z moim wetem dopiero sie spotkam to bede wiedziala wiecej. Dzis jeszcze ide z malym na obadanie bo mi wychodzi ze ta goraczka to miala inna przyczyne....moze anginka? Niech go osluchaja.... W kazdym razie alarm zostal odwolany, teraz bedziemy monitorowac uwaznie jego zachowanie , zakupimy mu w hurtowni wagonik witaminki C i od dzis szczeniak bedzie mial zolte jedzonko w postaci slodko-kwasnych dropsow ![]() Oj strachu i nerwow bylo co niemiara....ale juz jest OK . Dziekujemy za wsparcie i dobre slowa...pozdrawiamy serdecznie juz ze szkodnikiem....to teraz blog powinien nosic tytul "Powrot szkodnika" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Tmave Zlo
|
![]()
Powrót szkodnika czczę niniejszym reds red (bo nic innego nie mam w lodówce)
![]() Jeśli chcesz, to pomogę Ci w sprowadzeniu kontenera wit. C - nawet 40 stopowego - choćby z Chin. Napisz tylko słowo. Swoją drogę taka zdrowa rasa, a tu klops ![]() Dobrze, że to daje dość ostre objawy, bo jak by tak nie daj Bóg przyspał i wyszło za pół roku??????? Uściski i drapanka za uszkami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Dzięujemy pięknie...za dobre chęci i Rona! Za wskazania i tłumaczenia...
Dziewczyny to dla Was: ![]() Joasia..rasa zdrowa...tylko że ja kocham wielkie psy...to zdaje sie ze mam drugiego wielkiego...tak bardzo chcial byc duzy ze za bardzo wyciagnal lapki i go zabolaly ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() Wytarmoś Cheitanka (ale delikatnie!), tyle Wam strachu napędził ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Tmave Zlo
|
![]()
Gaga, zdecydowanie nie ma za co. To ja dziękuję za "niekonsumowalność" czekoladek szczególnie, że właśnie rozpoczęłam wiosenne basenowanie i taplałam się już o 6:30. Brrrr
A Cheitanowi daj przeczytać, co następuje: Co za dużo i za szybko, to nie zdrowo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ale Camio ma 17 kg - z tym, ze on byl zawsze najlzejszy.... Teraz jest relatywnie ciezki, ale nie mocny, czy ociezaly. Raczej szczuply... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
Camio pocztkowo "scigal" sie waga z Cheitanem....teraz roznica jest spora - prawie 3 kg!! WIem! Moze jeszcze trezba je zmierzyc? W klebie i po dlugosci??
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|