|
|
|
|||||||
| Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
love and terror
|
Czy Ela sie wybiera?
Związek Kynologiczny w Polsce o. w Poznaniu zaprasza 04.06.2005 r. na Krajowe Zawody Obedience W miejscowości Ryczywół koło Rogoźna (Wielkopolska) Sędzia: Tadeusz Roszkiewicz Miejsce: Stadion w Ryczywole, ul. Czarnkowska Przy wyjeździe z Rynku w Ryczywole w kierunku na Czarnków znajduje się drogowskaz kierujący na stadion. Zgłoszenia prosimy nadsyłać pocztą lub faksem na adres ZKwP o. w Poznaniu. 60-967 Poznań, ul. Św. Marcin 27 (skr. poczt. 219) tel. (0-61) 852-27-84, fax (0-61) 855-74-14 Godziny pracy biura: wtorek, piątek 10.00 - 19.00, środa, czwartek 10.00 - 14.00 Konto bankowe: BZ WBK SA III O/Poznań 49 1090 1359 0000 0000 3501 8426 Termin przyjmowania zgłoszeń: 23.05.2005 Opłaty za zgłoszenia: klasa 0.....25,00 zł klasa 1.....35,00 zł klasa 2.....35,00 zł Istnieje możliwość dokonania opłaty na miejscu. Przy uzyskaniu oceny doskonałej w klasie ''0'' będzie możliwość startu w klasie ''1''. Osoby, które w trakcie zawodów wywalczą sobie prawo do startu w klasie 2. będą miały możność rownież na miejscu zgłosić się do tej klasy. Do druku zgłoszenia prosimy dołączyć kserokopię kart ocen uprawniających do startu w klasach "1" i "2" !!! Formularz zgłoszeniowy na zawody Obedience do pobrania na stronie http://www.poznan.zkwp.pl/poznan/index_pl.htm Rozpoczęcie zawodów: godz 10.00 Zapraszamy wszystkich bardzo serdecznie!
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
love and terror
|
Bede 3mac kciuki!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
E to tylko proba, Jedynka to juz nie tak latwo
ale w ostatniej chwili Amberowaty zajarzyl o co chodzi z aportem wechowym, najgorzej idzie nam wysylanie do kwadratu
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
love and terror
|
E tam!
Bedzie dobrze i zdacie! A co z tym kwadratem? Czego nie chce? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
On chce wszystko ale zalezy za co
a na zawodach nie ma nic na nagrode |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Pewnie jak wroci do domu to sie sama jeszcze pochwali i opowie jak bylo....
|
|
|
|
#8 |
|
Distinguished Member
|
Super, brawo, Elka, jesteś genialna, wilczak na drugim miejscu!! będę się starać doprowadzić mojego Varga do podobnego poziomu
No, ale gratulacje.... 94 pkt. .... wspaniale
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
Troche skolowani ale jestesmy juz w domu - z pucharem, puszka karmy
i... szampanskimi humorami Faktycznie Amber zaszalal - wyprzedzil ONy, OBki i inne psiaki i wyladowal na podium na 2 miejscu Mielismy duzo szczescia - pogoda byla swietna, chmury, kolo 25 stopni, czasami lekki deszcz - miodzio Konkurencja byla spora ale pan Sedzia ocenial jak na Obedience przystalo - zgodnie z temperamentem i specyfika rasy Jednak Amberowaty i tak zrobil prawie wszystkie cwiczenia na max, obcielo mu punkty na chodzeniu przy nodze, wysylaniu do kwadratu i... aporcie Mimo drobnych niedociagniec jestesmy jednak wielce szczesliwi Amber bo dalam mu spokoj i najedzony spi, ja bo ... wilczak tez potrafi!!! wyniki zawodow wrzuce w nocy na strone Obedience-Poznan |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Distinguished Member
|
A będziesz mieć jakieś fotki, jak Amber wykinuje ćwiczenia? fajnie by było podpatrzeć....
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Senior Member
|
Beda fotki ale najwczesniej w srode, a pewnie dopiero za tydzien, bo musze pozbierac od ludzi
na zdjeciach i tak nie widac... co innego filmik mozemy sie namowic i kiedys pocwiczyc razem np troche w Warszawie |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Distinguished Member
|
Oj, Ela, ja bardzo chętnie! chociażby na zjeździe u Wilków z Polskiego Dworu, bo pewnie będzie troche czasu
...mam nadzieje, że Varg by pokazał co potrafi :P |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
Wiesz nie chodzi o to zeby POKAZAL tylko zebysmy my sie od siebie uczyly...
dla mnie podstawowym elementem jest NARZEDZIE PRACY, to o czym juz pisalam, pies musi (przynajmniej w Obedience) pracowac ZA COS a nie dlatego ze jest karny czy "grzeczny" I to trzeba sobie z psem wypracowac, u nas prawie poltora roku trwalo zanim Amber nakrecil sie na pilke, na szczescie smakolyki kochal od malego, ale tez nigdy nie mial jedzenia zbyt wiele wiadomo ze mamy trudniej z wilczakami, i w Obedience jestesmy jak "pionierzy" wiec tym cenniejsza jest wymiana doswiadczenjesli Ewa sie nie obrazi to sprobujemy pocwiczyc u niej |
|
|
|
|
|
#14 | ||
|
Distinguished Member
|
Quote:
Bo on naprawdę dużo umie i łądnie.... tylko ciężko mi go do tego zachęcić, no a jak mu się nie chce - to się nie chce. Pewnie rozumiesz Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Ja mam identycznie na zawodach, tez pilka w kat proponuje cwiczyc Obedience NIE na tym placu, a powinno pojsc lepiej |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
love and terror
|
Kurcze, Ela Jestem taka szczesliwa!
Wiedzialam ze wam dobrze pojdze i wierzylam w to mocno!
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
VIP Member
|
Noooo...az usiadlam z wrazenia...moge napisac tylko jedmo:
OGROMNE GRATULACJE |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Member
|
Quote:
A planujesz startowanie w przyszlorocznych mistrzostwach w Poznaniu na Swiatowce? Bo jak popatrzylem na wymagania, to raczej nie jest latwo sie zakwalifikowac - najpierw 2 oceny doskonale w klasie 1., zeby przejsc do 2. ... a potem 3 oceny doskonale w klasie 2., aby przejsc do klasy miedzynarodowej |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
love and terror
|
Ela i Amber dadza rade!
I beda! |