|   |   | 
| 
 | |||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  24-03-2013, 16:16 | #1 | 
| czuły barbarzyńca Join Date: May 2010 Location: miastowieś S-łomianki 
				 |  24.03.2013 Krajowa w Nowym Dworze Maz. 

Mysle sobie, ze pana sedziego Tomasza Borkowskiego mozna wpisac na liste dobrych sedziow od wilczakow  Na dzisiejszej krajowce sedziowal bardzo starannie, spokojnie, a jego wybory jakos mnie nie zdziwily  . Sam sprawdzal zeby, macal psy, przygladal sie im dokladnie, wytykal wady, mowil o zaletach. Zwracal rowniez uwage na charakter psa, co sie liczy na plus. BOB - Gala z Orawy (ładna suka, wystawianie pełna profeska) Najlepszy pies w rasie - Bachus DW Nie dojechala druga championka, a szkoda... Co do nas - Na miejscu pana sedziego wypierdzieliłabym Biesa z ringu, bo taki popis, jaki dał dzisiaj, na to zasługiwał  . Nie poradzilam sobie z nim, ale ciesze sie, bo o zlote kalesony nie gram, a takie sytuacje obnażają nasze słabości. Przynajmniej wiem, nad czym pracować  Warunki jak zwykle, czyli ciasno, duszno i śmierdząco. Gratulacje dla zwyciezców, również dla debiutantow (Argos!). Wystawa może niezbyt licząca się, ale spotkać się zawsze miło  PS. Opis mamy bardzo ładny, az za ładny, jak na moj gust  . Ten shit, jaki sie wydarzyl, zostal okreslony jako "dobry temperament". Tak samo dobry jak pigmentacja Biesa... | 
|   |   | 
|  24-03-2013, 17:00 | #2 | |
| Member Join Date: Mar 2011 Location: Świętokrzyskie/Kraków 
				 |   Quote: 
  Wiesz, wg. mnie coś takiego faktycznie świadczy o dobrym temperamencie - owszem, pies musi być wychowany i łagodny, dobrze zsocjalizowany, dać się dotknąć itd., ale moim zdaniem nie należy dążyć u wilczaków do "ciepłych kluchów", a z tego co obserwuję, to chyba niektórzy by chcieli   | |
|   |   | 
|  24-03-2013, 17:06 | #3 | 
| Junior Member Join Date: Apr 2011 
				 |   

Ten Pan podobno nigdy nie wypierdziela z ringu za przejawy temperamentu  Ulvar, mimo cyrku jaki odstawił, dostał od niego swojego pierwszego BOBa  Gdyby nie bunt handlera też byśmy dziś byli w Nowym Dworze. Na pociesznie obejrzę sobie zdjęcia i będę czekać aż ktoś poda pełne wyniki. Zwycięzcom serdecznie gratuluję! | 
|   |   | 
|  24-03-2013, 17:16 | #4 | |
				 |   Quote: 
 TAKI temperament to czasem udręka   | |
|   |   | 
|  24-03-2013, 17:24 | #5 | |
| VIP Member |   Quote: 
 to gatunek wymierający, więc rozpuszczaj, chuchaj, dbaj i dokarmiaj....bo za kilka lat nie będziesz miała żadnej szansy aby trafić drugiego takiego..... | |
|   |   | 
|  24-03-2013, 19:56 | #6 | 
| Junior Member Join Date: Nov 2011 Location: Warszawa / Wilkowa Wieś 
				 |   

Oj tam oj tam, narzekasz, nie było tak źle. Bies tylko ogłaszał wszystkim, że biegnie szampon   Amra ma w opisie ma "zrównoważony, spokojny temperament", mimo ścięcia z bratem na ringu  Za to sędziemu dał zaglądać w zęby i ciągnąć za ogon, aż włosy leciały! 
				__________________ Amra Nemo Me Impune Lacessit Czarodziejka Belit Wilk z Baśni | 
|   |   | 
|  24-03-2013, 19:59 | #7 | 
| VIP Member |   

A po co sędzia depilował ogon Amrze?   | 
|   |   | 
|  24-03-2013, 20:17 | #8 | 
				 |   

Może uznał, że ma za dużo włosów?   Albo chciał przyspieszyć linienie? A na poważnie, to nie wiem, może tak sprawdał fakturę włosa? Ale tylko Amra miał tę przyjemność, innych wilczaków już nie ciągał za ogon. 
				__________________ Amra Nemo Me Impune Lacessit Czarodziejka Belit Wilk z Baśni | 
|   |   | 
|  24-03-2013, 20:39 | #9 | 
| VIP Member |   

Ja wiem! Sędziego po prostu zachwycił ogon Amry i koniecznie musiał pomiziać    | 
|   |   | 
|  24-03-2013, 21:24 | #10 | |
				 |   Quote: 
 a tak BTW: jeśli Amra ma w opisie ma "zrównoważony, spokojny temperament" (mimo ścięcia z bratem), a Bies "dobry temperament" (mimo tańca, jaki wykonał) - to ciekawa jestem, jakie opisy tyczące charakteru dostali Argos, Bachus oraz Everett - 3 spokojne dzisiaj i wyluzowane chlopaki  Szampion-srampion - jeśli byłoby to wykonalne, wróciłby do klasy szczeniaczków,tych bardziej demonicznych  A sedzia fajny, i tak | |
|   |   | 
|  24-03-2013, 21:32 | #11 | 
				 |   

Taaak pewnie nie mógł się powstrzymać, żeby nie zmacać, albo chciał sobie jego śierść doczepić do brody. Serio, zarost miał jakby zrobiony z włosów szarego wilka   A co do sędziego, to zgadzam się z Anią. Oceniał starannie, nie bał się macać psów. Chociaż u nas nie wychwycił oczywiastych wad jak duże ucho i ciemne oko, ale generalnie zrobił dobre wrażenie  Jeśli chodzi o charaktery naszych samców, to myślę, że nie ma co narzekać. Nasz młodzieniec coraz częściej robi nam taki akcje, trudno, trzeba się przyzwyczaić i uczyć się nad tym panować. Przynajmniej wiemy, że mamy prawdziwego faceta, a nie ciepłe kluchy   
|   |   | 
|  25-03-2013, 20:16 | #12 | 
| Junior Member Join Date: Nov 2012 
				 |   

Cześć, zrobiłem parę zdjęć na wystawie. Zamieszczam link. https://plus.google.com/photos/11795...35523200750465
		 | 
|   |   | 
|  25-03-2013, 20:24 | #13 | 
| VIP Member |   

Ooo wnunio-Bachunio   to maleństwo kołami do góry w wyśmienitym nastroju to Bajeczka?   | 
|   |   | 
|  25-03-2013, 20:35 | #14 | 
| 'Wilk z baśni'  :) Join Date: Jan 2008 Location: Kraków / Żydów...i tak na zmianę:) 
				 |   

Ej, a weźcie bądźcie fajni i wrzućcie wyniki do bazy ładnie proszę   ? Albo przynajmniej spis kto w jakiej klasie? Bo cudne takie maluchy na fotkach, a nie wiadomo który czyj  Swoją drogą, Bożesztymój! Ile szczęścia na raz! Na jednym ringu wilczaki na drugim Charty Polskie!!  Nie wiedziałbym gdzie patrzeć!   
				__________________  www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni | 
|   |   | 
|  25-03-2013, 21:05 | #15 | |
				 |   Quote: 
  ) - Witty Wolf ES x Mantus zP  w szczeniakach Anarchia SW a na ringu obok wystawiala daaawna dziewczyna mojego męża - Iza Szmurło  zasluzona dla rasy chartow polskich podobno wynikow nie wstawie, bo dokladnych nie znam | |
|   |   | 
|  25-03-2013, 21:24 | #16 | |
| Member Join Date: Aug 2010 Location: Warszawa 
				 |   Quote: 
 Hehe, świat jest mały   
				__________________ Arte et Marte Wäka Bashtee Wilcza Saga | |
|   |   | 
|  25-03-2013, 22:13 | #17 | 
| Senior Member Join Date: Sep 2008 Location: Sosnowiec 
				 |    jakie kochane maleństwo całe uzębienie chce pokazać♥ | 
|   |   | 
|  26-03-2013, 13:04 | #18 | |
| 'Wilk z baśni'  :) Join Date: Jan 2008 Location: Kraków / Żydów...i tak na zmianę:) 
				 |   

No to już mam jasność  Fajne maluszki!  A Bajeczka dodatkowy plus za imię  hihihi   Quote: 
  Obydwie panie Szmurło bardzo zasłużone dla CP   
				__________________  www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni | |
|   |   | 
|  29-03-2013, 18:42 | #19 | 
| Senior Member Join Date: Sep 2008 Location: Sosnowiec 
				 |   

BRACIA WILCY - "OGARNIJCIE SIĘ", a jakże  ))) wszak powinno być za postem nr 54 http://www.dogomania.pl/forum/thread...-3-2013/page3?   | 
|   |   | 
|  29-03-2013, 18:46 | #20 | 
| Member Join Date: Mar 2011 Location: Świętokrzyskie/Kraków 
				 |   

"ja mojego psa nosiłam na rękach bo na dole były wilczaki i akity, wilczaki się zresztą gryzły." No wiecie co, wstyd... walki psów sobie na wystawie urządzać  | 
|   |   | 
|  | 
| 
 | 
 |