Vai indietro   Wolfdog.org forum > Polski > Wychowanie i charakter

Wychowanie i charakter Jak poradzić sobie ze szczeniakiem, najczęstsze problemy z CzW, jak je rozwiązać, ....

Rispondi

Strumenti della discussione Modalità di visualizzazione
Vecchio 04-06-2015, 04:12 PM   #1
Zbój
Junior Member

L'avatar di Zbój

ubicazione: Lublin
predefinito "Posr*lo" nam psa...

Witam.
Loki wpadł ostatnio na nowy pomysł.
Zaczął robić kupę w domu. Bez żadnej krępacji, półroczny pies robi kupę przy ludziach, normalną, nie jakąś luźną. Przez pół roku nie było przypadków kupy w domu prócz dwóch "wypadków" których konsystencja usprawiedliwiała zdarzenie. Natomiast w ciągu tych świąt były 3 przypadki, normalnej konsystencji.
Spotkał się ktoś z Was z czymś takim? Nawet nie mam pojęcia jak to interpretować...
Mógł być trochę przeżarty, ale nie sygnalizował potrzeby w żaden sposób, każdy z wypadków był mniej niż godzinę po spacerze.
Z góry przepraszam za nazwę tematu, ale to jedyne adekwatne określenie jakie mi przychodzi do głowy.
Zbój jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 04-08-2015, 07:41 PM   #2
Puchatek
Senior Member

predefinito

Zastanówcie się:
-jak mocno się przejadł;
-czy mieliście gości i on wtedy poszedł "w odstawkę" /co zaowocowało wrednymi fochami/;
-w którym konkretnie miejscu nawalił?
Oczywiście to już sprawy nie cofnie, ale może naprowadzi Was na przyczyny tej ostentacji.
Puchatek jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 04-08-2015, 08:34 PM   #3
Zbój
Junior Member

L'avatar di Zbój

predefinito

Udało mu się wyżebrać dodatkowe smaczki przy stole i dostał jedna dodatkowa kość po posiłku - nie wydaje mi się, żeby było to nadmiernie dużo.
Domowników nowych za 3 razem było sporo, wszyscy znani mu wcześniej. Ale w pierwsze 2 tylko moja matka, którą już zna. Ale nie poszedł w odstawkę - wręcz przeciwnie, miał więcej uwagi niż zwykle. Po pierwsze, z naszej strony, ze względu na skaczące powitania, po drugie - wszyscy się nim interesowali, jak to szczeniakiem.
Miejsce... Cóż, za każdym razem był to sam środek centralnego pomieszczenia, 2 razy u nas i raz w gościach. Nie to, że przy drzwiach, tylko teatralnie na samym środku.
Po świętach, w domowym zaciszu, znów jest czystym psem. Także mam wrażenie, że w tym był ukryty przekaz, tylko nie jestem w stanie go zrozumieć.
Vecchio 04-08-2015, 11:58 PM   #4
Predator
Junior Member

L'avatar di Predator

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Zbój Visualizza il messaggio
Ale nie poszedł w odstawkę - wręcz przeciwnie, miał więcej uwagi niż zwykle.
Quote:
Miejsce... Cóż, za każdym razem był to sam środek centralnego pomieszczenia, 2 razy u nas i raz w gościach. Nie to, że przy drzwiach, tylko teatralnie na samym środku.
Quote:
Także mam wrażenie, że w tym był ukryty przekaz, tylko nie jestem w stanie go zrozumieć.
no jak to nie możesz zrozumieć Wilczak po prostu posr*ł się ze szczęścia, a chcąc dalej pozostać w centrum uwagi przy ogromnej ich bezczelności postanowił wzmocnić przekaz waląc na samym środku

ps. mogę tylko przeprosić że mój post jest niemerytoryczny - mam nadzieje że wybaczysz... a tak już zupełnie poważnie niezłego bezczela masz...

Pozdrawiam
Vecchio 04-09-2015, 11:53 AM   #5
Puchatek
Senior Member

predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Predator Visualizza il messaggio
no jak to nie możesz zrozumieć Wilczak po prostu posr*ł się ze szczęścia, a chcąc dalej pozostać w centrum uwagi przy ogromnej ich bezczelności postanowił wzmocnić przekaz waląc na samym środku
ps. mogę tylko przeprosić że mój post jest niemerytoryczny - mam nadzieje że wybaczysz... a tak już zupełnie poważnie niezłego bezczela masz...

Cóż.... pozostaje kochać filozując głęboko:

http://demotywatory.pl/4480363/Moze-i-nasra-na-podloge
Puchatek jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 04-09-2015, 10:24 PM   #6
Zbój
Junior Member

L'avatar di Zbój

predefinito

@Predator: Tak, zauważyliśmy już tą bezczelność. Ale jak tu nie kochać tego charakterku. Po prostu chciałbym zrozumieć co się stało. Wydaje się, że przeszło.
@Bura: Miałem nadzieje, że jak już dojdzie do tego wieku, iż rosnące zęby stałe przestaną uciskać mózg i wreszcie i ten organ zostanie ukrwiony to nie będzie mnie aż tak zaskakiwał. A jednak. Nawet nic nie będę mówił na temat pokory :P
Vecchio 04-10-2015, 11:53 AM   #7
Piter
Junior Member

L'avatar di Piter

ubicazione: Widuchowa
Invia un messaggio tremite Yahoo a Piter
predefinito

Quote:
..................to nie będzie mnie aż tak zaskakiwał............

Ha ha HA
do końca życia Twego lub wilczaka będzie zaskakiwał .
Mnie ostatnio zaskoczył .......... w lesie .Spojrzał na sarenkę i podbiegł po wołowinkę . szok . i zdziwienie
Piter jest offline   Rispondi quotando
Vecchio 04-12-2015, 09:19 PM   #8
netah
ngi dhla

L'avatar di netah

ubicazione: małaPolska
predefinito

Quote:
Originariamente inviata da Piter Visualizza il messaggio
Mnie ostatnio zaskoczył .......... w lesie .Spojrzał na sarenkę i podbiegł po wołowinkę . szok . i zdziwienie
Po prostu mierzył siły na zamiary... wołowinka była bliżej... i nie trzeba się było nabiegać :-)

Ps. Wieści z lasu... lochy się już oprosiły.
Vecchio 04-14-2015, 11:06 PM   #9
radena
Junior Member

L'avatar di radena

ubicazione: Łódź/Kraków
predefinito

Quote:
Miałem nadzieje, że jak już dojdzie do tego wieku, iż rosnące zęby stałe przestaną uciskać mózg i wreszcie i ten organ zostanie ukrwiony .....
Buahahahaha Jak już zęby przestaną uciskać to zamiast krwi w naczyniach będzie już wyłącznie testosteron nie liczyłabym na "luzik" w tym czasie
radena jest offline   Rispondi quotando
Rispondi