![]() |
![]() |
|
Googlemap ME | Zaregistrovat se | FAQ | Seznam členů | Kalendář | Hledat | Dnešní přispěvky | Označit témata jako přečtená |
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Nástroje | Metody zobrazení |
![]() |
#11 | |||
VIP Member
|
![]()
No wiesz, dla mnie zaufanie oznacza, że zdaję się na oczekiwaną pomoc hodowcy
![]() Ja zaufałam. Nie zawiodłam się. To nie był mój pierwszy wybór szczeniaka, kiedyś wybierałam sukę ON i te kilka lat różnicy pomiędzy dwoma wyborami pozwoliło mi na zmianę podejścia. Co rozumiem przez świadomą hodowlę? - czy hodowca świadomie dobiera pary hodowlane i umie to uzasadnić (i nie jest istotne czy pies ma ciemniejsze oko czy nie.. ważne, czy hodowca o tym wie i portrafi przewidziec skutki takieo połączenia, zaden pies nei składa się z jednego elementu, stanowi całość, co do zdrowia to akurat jest udokumentowane więc tu znaków zapytania nie ma, albo możesz zobaczyć wynik rtg albo..posłuchasz zapewnień-co wybierasz? ![]() - czy hodowca ma jasno okreslone cele dotyczace rozwoju rasy i jawnie o tym mowi? - czy hodowca wychowuje szczeniaki z uwaga i starannoscia, poswiecajac czas na poznanie kazdego z nich osobno - czy hodowca jest w stanie pomoc przyszlemu wlascicielowi przy wyborze szczeniaka poprzez dopasowanie jego charakteru do oczekiwan - czy hodowca wyciaga wnioski z podjetych decyzji - czy hodoca ma tyle wiedzy, doswiadczenia, uczciwosci i dobrej woli aby pomoc Tobie w przyszlych wyborach Quote:
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() ![]() I tak, np z dwoch braci bardziej podobal mi sie Camio a jednak Margo stanowczo stwierdziła, ze powinnam wziac Cheya ![]() Nie dyskutowałam ![]() Reasumujac: w przypadku rasy takiej jak czw ja bym nie szla na spontan, nie ze strachu ale dlatego aby nie robic w przyszlosci krzywdy psu a sobie problemow. Spontan moze byc dobry przy cavalierze... ![]() |
|||
![]() |
![]() |
Nástroje | |
Metody zobrazení | |
|
|