![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Cieszę się, że w końcu udało mi się rozszyfrować większość skrótów, oznaczających egzaminy zdane przez psa,( a to oczywiście za sprawą podstrony na Jantarowej Watasze).
![]() Ale! Mam jeszcze pytania o kilka z nich. Czy na wolfdogu jest jakiś wykaz tych wszystkich skrótów i krótki opis wymagań egzaminacyjnych? Nie wiem co oznaczają: ZVP1; ZPU1 i czy ta jedynka to oznaczenie stopnia trudności czy np. wynik, poziom danego psa? Czy np. do: VZ - egzaminu ratowniczego można podchozić z psami innych ras? Czy każdy właściciel może podejść do takiego egzaminu? Kto organizuje takie egzaminy? Gdzie o nich można poczytać? Czy często się odbywają? Czy coś takiego jest organizowane w Polsce? Czy psiak biegnący przy rowerze biegnie luzem czy jest przywiązany do roweru, jeśli tak to czy jest w szelkach? Tyle pytań chyba wystarczy jak na pierwszy post ![]() ------------------------ Pozdrowienia dla właścicieli i miłośników csv. |
![]() |
![]() |
|
|