Quote:
Originally Posted by lupus
Korzystajac z tematu mam jeszcze pytanie ? Na wzrost Lupusa wpływamy sterydami . Za to najlepszy dla psów jest wieprzowy hormon wzrostu ( nie ludzki , ani bydlęcy , bo psy wytwarzają na nie przeciwciała ). Niestety jest rzadko spotykany . Czy ktoś może zna lek , który zawiera ten hormon ?
|
W tej chwili nie pamiętam choć jest on chyba dla ludzi ale spotkałem się z czymś takim . To jest jakiś amerykański preparat ale nie wiem czy nadal stosowany. To było dawno temu. Postaram się poszperać po sieci ale dopiero po weekendzie bo mam teraz za dużo zajęć w ciągu dnia z otwarciem sklepu. Popytam tez znajomych wetów w Polsce czy się z czymś takim nie spotkali, jak i z akademii rolniczych.
Znalazłem BST ( ale to jest wołowy ) jest zakazanym srodkiem w Unii Europejskiej po wielu przypadkach chorób u bydła gdzie podawano taki preparat. Podejrzewam, ze nie będzie możliwy do zdobycia w Unii. Dowiem się czy coś takiego maja w stanach bo oni wszystko modyfikują i wiele leków u nas wycofanych tam nadal można kupić legalnie. Mozliwe, ze tam maja wieprzowy hormon wzrostu. No ale w tygodniu jeszcze poszukam na sieci.