Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Żywienie i zdrowie

Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje....

Thread Tools Display Modes
Old 16-05-2009, 00:06   #18
wilczakrew
Senior Member

Quote:
Originally Posted by lupus View Post
Korzystajac z tematu mam jeszcze pytanie ? Na wzrost Lupusa wpływamy sterydami . Za to najlepszy dla psów jest wieprzowy hormon wzrostu ( nie ludzki , ani bydlęcy , bo psy wytwarzają na nie przeciwciała ). Niestety jest rzadko spotykany . Czy ktoś może zna lek , który zawiera ten hormon ?
W tej chwili nie pamiętam choć jest on chyba dla ludzi ale spotkałem się z czymś takim . To jest jakiś amerykański preparat ale nie wiem czy nadal stosowany. To było dawno temu. Postaram się poszperać po sieci ale dopiero po weekendzie bo mam teraz za dużo zajęć w ciągu dnia z otwarciem sklepu. Popytam tez znajomych wetów w Polsce czy się z czymś takim nie spotkali, jak i z akademii rolniczych.

Znalazłem BST ( ale to jest wołowy ) jest zakazanym srodkiem w Unii Europejskiej po wielu przypadkach chorób u bydła gdzie podawano taki preparat. Podejrzewam, ze nie będzie możliwy do zdobycia w Unii. Dowiem się czy coś takiego maja w stanach bo oni wszystko modyfikują i wiele leków u nas wycofanych tam nadal można kupić legalnie. Mozliwe, ze tam maja wieprzowy hormon wzrostu. No ale w tygodniu jeszcze poszukam na sieci.

Last edited by wilczakrew; 16-05-2009 at 00:36.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote

Posting Rules