Hysterie ve městě
Bydlím na vesnici, ale kousek máme větší město, kam chodím často se psem, buď na procházku (blízko je super park), k veterináři, nakoupit maso...Problém je, že moje štěně je tam úplně hysterické, a to už ji mám dva měsíce a do města chodíme minimálně dvakrát týdně. Normálně (dokonce i v Praze, takže konkrétně hlukem to snad nebude) chodí krásně u nohy, v našem městě kňučí, kníká, hýká, táhne mě neuvěřitelným způsobem, že mám ruku ještě te´d nateklou. Pokusy o škubání vodítkem při jejím rozběhu do tahu skončily tak, že mi jistý pán sdělil, že psa by mi měli sebrat, neboť to je týrání! (Stejně to ale nezabralo, je jak pominutá) To mi tedy vůbec na náladě nepřidalo.
Zkoušela jsem někde spíš na kraji se posadit, že se jako zklidní a půjdeme dál, ale nikoliv...řvala tak, jako bych ji vraždila. Stejně tak vždycky ve městě dostane nějakou dobrůtku od řezníka, v parku jí pustím a ona si vesele lítá..Nemám dojem, že by město měla spojené s negativními zážitky. U veterináře se také chová hezky, klidně, mnohem lépe než venku na chodníku.
Tak nevím...setkali jste se někdy s tímto u vašeho štěněte? Mě to velmi trápí a asi ani plemenu to nedělá dobrou reklamu. Co byste navrhovali? Přejde to? Já už zvažuji do města snad i haltinu...Přitom jinak je to takové normální zlobidlo.
|