Quote:
Originally Posted by Pavel
Samozřejmě, že nějaké základní znalosti je třeba načerpat, ale k tomu by přece měl být především chovatel, od kterého si psa pořizuji.
|
A jsou kupodivu i tací, co načerpávají znalosti ještě než si psa pořídí, ba dokonce ještě než si vyberou chovatele - první možnost kdy je potřeba jiný zdroj informací než chovatel. Druhá např. když můj chovatel krmí granulemi, o krmení syrovým masem prakticky nic neví a tudiž mi asi těžko poradí. a našli by se určitě i další situace kdy chovatel je jaksi mimo hru.
Quote:
No právě. Když mají problém a tabulky, které jsou sestaveny na základě konkrétních vyšetření konkrétního jedince. Obecné tabulky prostě obecně nefungují.
|
souhlas nicméně pro obecnou představu je obecná tabulka zcela dostačující.
Quote:
Proboha, přece když si kupuju psa, tak mám dopředu předsatvu, co a kolik sežere. A především - nemusím se s ničím babrat, kompletní informace mi podá chovatel mého psa. Nebo je to snad jinak ?
|
Bohužel jsou i tací, že tu představu nemají. a opět - chovatel nemusí být zastánce krmení syrovým masem. To budu krmit granule jen proto že je krmí můj chovatel? A samozřejmě můžeme opět zdůraznit jak TAKOVÉMU majiteli, který nic neví bychom přece štěně NIKDY nedali.