Quote:
Originally Posted by Anathema
Maso se z drtivé většiny skládá z hovězího žebra, hovězího krku nebo hovězího zadního.
|
Zkusila bych na tvém místě začít krmit více kuřecí. Je mnohem snáze stravitelné (zvlášť pokud máte citlivé zažívání), lépe se s ním propašují do krmné dávky kosti (kuřecí krky, křídla...) a to ty ideální měkké kosti. Nevím jakou máš zkušenost ty, ale mě šedivec kuřecí kosti zbaští ze 100%, ale když dávám hovězí kosti - je to spíš na zabavení, než na nakrmení, ožužlá z toho maso, chupavky ale většina těch kostí pomalu mění dvorek na pohřebiště.

(mívají z toho obrovskou radost čévéčka na návštěvě - můžou si uhrabat pacičky při objevování) Já třeba mívám dávky na kuřecím založené (i proto, že mi stejnou směs jako pes žerou i kočičata) a hovězí dávám spíš jako na přilepšení. přílohy taky nejsou špatný typ, ale v klasickém barfu má být v KD 30% ovoce, zeleniny a obilovin - a těch obilovin jen 1/10 - tj.3% z celkové krmné dávky. (při 1200g na den to vychází na 36g obilovin) Ale spousta lidí přidává k syrovému přílohy.