Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Thread Tools Display Modes
Old 15-05-2007, 18:05   #1
maria_i_wilk
Junior Member

maria_i_wilk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Margo
U nas niestety nadal bywa tak, ze "doskonale i piekne" sa wszystkie psy - nie tylko te ktore roznia sie zdecydowanie "typem", ale sa nawet tak diametralnie rozne pod wzgledem wygladu i charakteru jakby roznily sie RASA...
mozesz napisac cos wiecej? jakby niby wiem, o co chodzi, gdy sie przygladam wzorcowi wilczaka wczoraj i dzis (na zdjeciach w twoim artykule), ale chyba tak mni sie tylko wydaje
nie chodzi o to, ze nie wiem jak wygladaja roznice, bo chyba dosc wyraznie to zilustrowalas, ale o to, ze ciekawi mnie, jak TY sie dopatrujesz okreslonych cech przyszlego wilczaka w planowanych ojcu i matce.

regularnie ogladam zdjecia rodzicow kazdego wilczaka ze zdjecia przypadkowego, ale jedyne, co potrafie powiedziec, to ze dziecko zwykle jest niepodobne do rodzicow, albo jest podobne tylko do jednego.

z kolei z wlasnego doswiadczenia wiem, ze psy ktore znam (w tym moj wufi) jest podobny do dziadka ze strony matki. moze wiec udaloby sie dolaczac zdjecia dziadkow, by cos wyjasnic?
maria i wufi
ps. aha jak wrocicie i znajdziesz czas, a my bedziemy jeszcze przy temacie) to zajrzyj na dogobservera, gdzie rozmawiamy o testach szczeniakow i wnioskowaniu o charakterze. oraz co go ksztaltuje. jest do was kilka pytan.
maria_i_wilk jest offline   Reply With Quote

Posting Rules