Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2009, 00:49   #1
Mackie
Junior Member

Mackie's Avatar

tak ja by som navrhla zrusit pristup do postele, kym si pes nezvykne, ze ostava sam doma a kym ten truc a curanie vseobecne neopadne
Mackie jest offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 07:53   #2
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mackie View Post
tak ja by som navrhla zrusit pristup do postele, kym si pes nezvykne, ze ostava sam doma a kym ten truc a curanie vseobecne neopadne
Přístup do postele jsem zakázala jako první-poté, co s tím čůráním začla (dřív tam mohla, ale to tam nečůrala). Háček je v tom, že v mojí přítomnosti se chová vzorově a dokonce ani v zápalu hry na postel nevyskočí. Ale když nejsem doma, tak tam chodí čůrat...a vůbec dělá všechny ty nezbednosti, co by neměla..ale oproti posteli už jsou to drobnosti. Bohužel, nemám možnost přemístit psa nebo postel-aby nebyly v jedné místnosti.
Taky jsem napřed myslela, že když tam načůrá a zároveň tam bude moct být, tak toho nechá...nenechala. Takže jsem zvolila totální zákaz..a nic.
yzengrin jest offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 11:02   #3
Mackie
Junior Member

Mackie's Avatar

ta postel je tazka? ak nie, stacilo by opriet ju o stenu.. ak ano, davat prec madrace
Mackie jest offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 11:43   #4
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mackie View Post
ta postel je tazka? ak nie, stacilo by opriet ju o stenu.. ak ano, davat prec madrace
Upřímně-stavět min. 2x denně postel na bok-na to nemam fyzicky ani psychicky (pravda-to už je můj problém). A dát matrace pryč-to mě napadlo, ale jde o klasickou starou postel-dřevěná konstrukce s dřevěnou podlážkou. Mám obavu, že když se byť jednou vyčůrá na to dřevo, tak se to vsákne a už to z tama nedostanu. Z těch matrací to jde aspoň trochu vysát papírovýma utěrkama..no, zatim cítit nejsou. Ty matrace.
Včera jsem koupila jiný sajrajt-aplikovala jsem ho na postel a ten "pach" byl fakt síla..pak jsem se dočetla, že je pro použití JEN v exteriéru. Sofi před tím utíkala-když jsem jí dala čuchnout k lahvičce. Pak jsem ji nechala cca 20min samotnou-s postříkanou postelí. Přijdu a louže na posteli. Je to prostě naschvál, za každou cenu. O víkendu hold asi nepůjdem ven, a budu ji šmírovat přes dveře abych ji přistihla.
Old 12-02-2009, 11:47   #5
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

..tak trochu taky doufám, že to bude lepší, až budem chodit na cvičák..že bude utahanější a vyblbnutější. Přes víkend-když jsem doma..nebo zkrátka nemusim do práce, tak je v naprosté pohodě. A já taky. Vše nám jde líp.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules